Κυριακή, 29 Μαρτίου 2015 14:18

Η επέκταση του ΠΟΠ Καλαμάτας σε συνάντηση Αποστόλου - Πετράκου

Η επέκταση του ΠΟΠ Καλαμάτας σε συνάντηση Αποστόλου - Πετράκου

Η επέκταση του ΠΟΠ Καλαμάτας Ελαιολάδου σε ολόκληρη τη Μεσσηνία, τα προβλήματα των σταφιδοπαραγωγών, η δακοκτονία και τα προγράμματα εργασίας των Οργανώσεων Ελαιουργικών Φορέων (ΟΕΦ) συζητήθηκαν στη χθεσινή συνάντηση του βουλευτή Μεσσηνίας Θανάση Πετράκου με τον αναπληρωτή υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Βαγγέλη Αποστόλου.

 

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του βουλευτή, ο Θ. Πετράκος, όσον αφορά την επέκταση του ΠΟΠ Καλαμάτας σε όλο το νομό «ζήτησε να υπάρξει νέα πολιτική παρέμβαση στις Βρυξέλλες για να τελειώσει άμεσα το θέμα αυτό που εκκρεμεί 14 χρόνια».

Από την πλευρά του, ο υπουργός, συνεχίζει η ανακοίνωση, «ενημέρωσε ότι η αρμόδια Διεύθυνση της Ευρωπαϊκής Ενωσης έχει πει ότι το θέμα αυτό θα λήξει σε 2 μήνες».

Εξ άλλου, σχετικά με την ανάγκη λήψης άμεσων μέτρων για την σταφίδα και την πληρωμή των σταφιδοπαραγωγών, ο υπουργός -σημειώνεται στην ανακοίνωση- «τόνισε ότι την Τετάρτη 8 Απριλίου θα υπάρξει μεγάλη σύσκεψη στο Αίγιο για το θέμα της σταφίδας».

Τέλος, ο βουλευτής ζήτησε από τον υπουργό την εξαίρεση, για φέτος, της δακοκτονίας από την εφαρμογή του ΕΣΗΔΗΣ (Εθνικό Σύστημα Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων), ώστε να ξεκινήσουν έγκαιρα οι ψεκασμοί.

 

Εξ άλλου, στην ίδια ανακοίνωση προστίθεται ότι ο Θ. Πετράκος συναντήθηκε χθες με τον νέο γενικό γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής Δημήτρη Γελαλή, από τον οποίο ζήτησε «να αποκατασταθεί η μεγάλη αδικία που υπάρχει με τις αποφάσεις του προηγούμενου γ.γ. του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, ο οποίος στα προγράμματα εργασίας των Οργανώσεων Ελαιοκομικών Φορέων από την Π.Ε. Μεσσηνίας περιέκοψε τον ήδη μειωμένο προϋπολογισμό, με αποτέλεσμα να αδικεί κατάφωρα τους ελαιουργικούς συνεταιρισμούς της Μεσσηνίας,  όπως τονίζουν και με επιστολή τους οι Αγροτικοί Ελαιουργικοί Συνεταιρισμοί της Μικρής Μαντίνειας και Αβίας, της Καλαμάτας, της Στέρνας και των Γαργαλιάνων».