Πέμπτη, 23 Ιουλίου 2015 14:46

Σεμινάριο βιολογικής μελισσοκομίας στην Καλαμάτα

Σεμινάριο βιολογικής μελισσοκομίας στην Καλαμάτα

Σεμινάριο για τους μελισσοκόμους της Μεσσηνίας, το οποίο αφορά τις νέες εξελίξεις και τη βιολογική μελισσοκομία, ξεκίνησε χθες και ολοκληρώνεται αύριο στην Καλαμάτα, στο Ινστιτούτο Ελαίας.

Η ενημέρωση γίνεται από τη γεωπόνο Μαρία Μπίστη, πρώην συνεργάτιδα της ΠΑΣΕΓΕΣ.  Το παρακολουθούν 45 περίπου μελισσοκόμοι, στην πλειοψηφία τους επαγγελματίες.

Αυτό είναι το δεύτερο σεμινάριο που πραγματοποιείται στην περιοχή μας, αυτή την περίοδο, για τους μελισσοκόμους. Το πρώτο έγινε την περασμένη εβδομάδα στην Τρίπολη και το τρίτο έχει προγραμματιστεί την επόμενη εβδομάδα στην Κυπαρισσία.

Ο προϊστάμενος του Κέντρου "Δήμητρα" Κυπαρισσίας Γιώργος Τσουμάνης μας είπε ότι οι μελισσοκόμοι ενημερώνονται για: Τις νέες εξελίξεις του κλάδου, Την εμπορία και το μάρκετινγκ των μελισσοκομικών προϊόντων. Τους όρους και τις προϋποθέσεις της βιολογικής μελισσοκομίας. Την αναγνώριση των κυριότερων μελισσοκομικών φυτών.

Ο Γιώργος Λάγιος, πρόεδρος των επαγγελματιών μελισσοκόμων Μεσσηνίας, Αρκαδίας και Λακωνίας, χαρακτήρισε το σεμινάριο αναγκαίο και χρήσιμο για τον κλάδο. Παρατήρησε πως «αφορά όλο τον κύκλο της μελισσοκομίας. Θα βοηθήσει στην παραγωγή και στη διάθεση του προϊόντος μας». Ακόμα, μας ενημέρωσε ότι στη φετινή παραγωγή μελιού υπάρχουν προβλήματα λόγω των καιρικών συνθηκών και λόγω της οικονομικής κρίσης. Ο κόσμος αδυνατεί να αγοράσει, όπως αγόραζε πριν, το προϊόν μας».

Γ.Σ.