Κυριακή, 28 Αυγούστου 2016 16:47

Απασχόληση ανέργων σε Ομοσπονδίες και Σωματεία ζητάει το Επιμελητήριο Μεσσηνίας

Γράφτηκε από την

Ομοσπονδίες και Σωματεία θα πρέπει να συμπεριληφθούν στα νέα προγράμματα απασχόλησης ανέργων του ΟΑΕΔ που θα καταρτίσει το υπουργείο Εργασίας.

Το αίτημα αυτό διατυπώνει ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Δημήτρης Μανιάτης προς τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο, με επιστολή που του απευθύνει και την οποία κοινοποιεί επίσης στη διοικήτρια του ΟΑΕΔ Μαρία Καραμεσίνη, στους βουλευτές Μεσσηνίας, στην Ενωση Επιμελητηρίων και τις συνδικαλιστικές ενώσεις της χώρας.

Σημειώνει, ειδικότερα, ο Δ. Μανιάτης στην επιστολή του:

«Παρακαλούμε όπως στα νέα προγράμματα απασχόλησης ανέργων του ΟΑΕΔ, που θα καταρτίσετε στο υπουργείο σας, εκτός των ιδιωτικών επιχειρήσεων να συμπεριληφθούν και οι Επαγγελματικές Συνδικαλιστικές Οργανώσεις των μικρομεσαίων επιχειρήσεων όπως, Ομοσπονδίες, Σωματεία, κ.λπ., διότι θα πρέπει να γνωρίζετε ότι για την λειτουργία των γραφείων των ανωτέρω οργανώσεων απαιτείται προσωπικό, που όμως λόγω της οικονομικής κρίσης δεν μπορούν να απασχολήσουν.

Η γραμματειακή υποστήριξη που προσφέρουν και ο χειρισμός σημαντικών θεμάτων τους δίνει την δυνατότητα να εξασφαλίσουν πλήρη επιμόρφωση σε θέματα της αγοράς γενικότερα, με αποτέλεσμα, μετά τη θητεία τους, να μπορούν να αναζητήσουν εργασία σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα.

Επειδή το αίτημά μας είναι δίκαιο, με πρόσημο κοινωνικό και θα βοηθήσει τα μέγιστα τις Επαγγελματικές Οργανώσεις (Ομοσπονδίες – Σωματεία, κ.λπ.), παρακαλούμε όπως το εξετάσετε, αναμένοντας την θετική σας απάντηση».