Δευτέρα, 06 Νοεμβρίου 2017 16:14

Οριστικά δύο οι υποψήφιοι πρόεδροι για το Επιμελητήριο Μεσσηνίας

Γράφτηκε από την

Οι συνδυασμοί “Νέο Επιμελητήριο” με επικεφαλής τον Γιώργο Γκούμα και “Μεσσηνία - Καινοτομία” με επικεφαλής τον Βαγγέλη Ξυγκώρο θα διεκδικήσουν την ηγεσία του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας στις επικείμενες επιμελητηριακές εκλογές, που θα διεξαχθούν από 7 έως 10 Δεκεμβρίου.

Η Εκλογική Επιτροπή του Επιμελητηρίου συντάσσει σήμερα τους οριστικούς εκλογικούς καταλόγους, αλλά -όπως μας γνωστοποίησαν- δεν ανακοινώνουν τις λίστες με τα ονόματα των υποψηφίων γιατί θέλουν να ολοκληρωθεί τις προσεχείς ημέρες και η διαδικασία των ενστάσεων. 

Θυμίζουμε ότι οι κάλπες για τις επιμελητηριακές εκλογές στη Μεσσηνία θα στηθούν σε Κυπαρισσία, Πύλο και Καλαμάτα. Από την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου μέχρι και την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου τα μέλη που έχουν δικαίωμα ψήφου (είναι ταμειακώς ενήμερα) καλούνται να αναδείξουν τον επόμενο πρόεδρο του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας.

Συγκεκριμένα την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου η αυλαία των εκλογών θα ανοίξει στην Κυπαρισσία όπου οι κάλπες θα στηθούν στο Δημαρχείο από τις 12 μ. έως τις 6 μ.μ. Την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου είναι η σειρά της Πύλου, όπου η εκλογική διαδικασία θα διεξαχθεί στο Δημαρχείο, από τις 12 μ. έως τις 6 μ.μ. Το Σάββατο 9 και την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου θα διεξαχθεί η ψηφοφορία στην Καλαμάτα, με τις κάλπες να στήνονται στο κτήριο του Επιμελητηρίου, από τις 10 π.μ. έως τις 6 μ.μ.

Σημειώνεται ότι οι υποψήφιοι κατέρχονται στις εκλογές κατά συνδυασμούς. Το ψηφοδέλτιο ενός συνδυασμού περιλαμβάνει τουλάχιστον έναν υποψήφιο από κάθε τμήμα του Επιμελητηρίου. Ο αριθμός των υποψηφίων ανά συνδυασμό από κάθε φύλο πρέπει να ανέρχεται τουλάχιστον στο 1/3 του συνολικού αριθμού των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου. Για τον επικεφαλής του συνδυασμού δεν απαιτείται σταυρός προτίμησης.

Ο συνολικός αριθμός των αντιπροσώπων (εδρών) που θα εκλεγούν στο Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου είναι 21, και σε κάθε τμήμα του Επιμελητηρίου έχει ως εξής: 

Εμπορικό: 6 έδρες. Υπηρεσιών (Επαγγελματικό): 5 έδρες. Μεταποίησης (Βιοτεχνικό): 5 έδρες. Εξαγωγικό: 2 έδρες. Μεταφορών: 1 έδρα. Τουρισμού - Πολιτισμού: 2 έδρες.

Στους εκλογικούς καταλόγους θα συμπεριληφθούν τα μέλη που έχουν συμπληρώσει ένα χρόνο εγγραφής τους στο Επιμελητήριο, από την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών και έχουν τακτοποιήσει τις οικονομικές τους υποχρεώσεις. Ταμειακώς ενήμερα θεωρούνται τα νομικά πρόσωπα, μέλη του Επιμελητηρίου, που έχουν καταβάλει τα τέλη τήρησης μερίδας ΓΕΜΗ μέχρι και το προηγούμενο των εκλογών έτος 2016, ενώ τα φυσικά πρόσωπα (ατομικές επιχειρήσεις) θεωρούνται ταμειακώς ενήμερα εφόσον έχουν καταβάλει τα τέλη τήρησης μερίδας ΓΕΜΗ ή την ετήσια συνδρομή έτους 2016 στο Επιμελητήριο. 

Ν.Κ.