Πέμπτη, 07 Δεκεμβρίου 2017 09:03

Ξεκινούν σήμερα οι εκλογές: Το τελευταίο μήνυμα πριν τις κάλπες στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας (βίντεο)

Γράφτηκε από την
Ξεκινούν σήμερα οι εκλογές: Το τελευταίο μήνυμα πριν τις κάλπες στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας (βίντεο)

Στις κάλπες προσέρχονται από σήμερα έως και την Κυριακή οι επαγγελματίες του νομού για να εκλέξουν τον νέο πρόεδρο και τη διοίκηση του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας.

Η εκλογική διαδικασία ξεκινάει λοιπόν σήμερα από την Κυπαρισσία και οι δύο μονομάχοι έστειλαν μέσα από την “Ε” το τελευταίο τους μήνυμα δίνοντας έτσι το στίγμα της υποψηφιότητάς τους:

Γιώργος Γκούμας

“Η προεκλογική περίοδος έφτασε στο τέλος της. Θέλω να ευχαριστήσω τους υποψηφίους του συνδυασμού για την άψογη και ήπια προεκλογική περίοδο, που διανύσαμε μέχρι τώρα. Το “Νέο Επιμελητήριο” και εγώ προσωπικά θέλω να καλέσω όλους τους επαγγελματίες του Νομού Μεσσηνίας να συμμετάσχουν σε αυτές τις εκλογές του Επιμελητηρίου. Οι εκλογές αυτές είναι πολύ σημαντικές και θα κρίνουν το πόσο θα προχωρήσει το Επιμελητήριο Μεσσηνίας σε θέματα που έχουν να κάνουν με την ανάπτυξη και τα προβλήματα των συναδέλφων μας. Η νέα διοίκηση που θα προκύψει από αυτές τις εκλογές έχει έργο μεγάλο και θα πρέπει να το υλοποιήσει άμεσα, ώστε να καλύψει το κενό των προηγούμενων διοικήσεων. Φίλε επαγγελματία, έλα να συμμετάσχεις ενεργά, έλα να βοηθήσεις τον συνδυασμό μας. Βοήθησε το “Νέο Επιμελητήριο” να εκλεγεί για να υλοποιήσει όλες τις προγραμματικές δηλώσεις και το πρόγραμμά του, που αφορούν την ανάπτυξη και την ευημερία του τόπου μας”.

Βαγγέλης Ξυγκώρος

“Νέοι άνθρωποι, οι οποίοι ανδρωθήκαμε μέσα στην κρίση, αποφασίσαμε οι περισσότεροι πρώτη φορά να παρέμβουμε ουσιαστικά στον επιμελητηριακό θεσμό. Είμαστε άνθρωποι, οι οποίοι επιχειρούμε στην Καλαμάτα, μεγαλώνουμε τις οικογένειές μας στην Καλαμάτα και στη Μεσσηνία και θέλουμε επιτέλους το σπίτι του επιχειρηματία, αυτό που οι περισσότεροι επιχειρηματίες έπρεπε να το δηλώνουμε ως σπίτι μας, να πάει ένα βήμα μπροστά. Να παρέμβει στην τοπική οικονομία, να παρέμβει στη συνεργασία του –πραγματικά και σοβαρά- με την αυτοδιοίκηση α' και β' βαθμού και να είναι συμβουλευτικά δίπλα σε κάθε επαγγελματία. Ολη η ουσία των εκλογών είναι αυτή. Να δυναμώσουμε το Επιμελητήριο, να δυναμώσουμε το σπίτι μας. Από την πλευρά μας όλοι μας οι υποψήφιοι, αλλά και οι υποψήφιοι του άλλου συνδυασμού καλούμε τον κόσμο να έρθει οπωσδήποτε να ψηφίσει, να δυναμώσει το σπίτι του επιχειρηματία και τη φωνή του και όλοι μαζί να κάτσουμε την επόμενη ημέρα με σχέδιο και πλάνο να υλοποιήσουμε με πράγματα που όλοι τα κάνουμε καθημερινά στις επιχειρήσεις μας, απλά πλέον να το κάνουμε για το κοινό καλό της περιοχής μας”.

Η ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ 

Μέχρι και 3 σταυρούς σε κάθε τμήμα μπορούν να βάλουν τα μέλη του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας στις εκλογές για την ανάδειξη του νέου προέδρου και του νέου Δ.Σ. του φορέα.

Οι εκλογές ξεκινούν σήμερα Πέμπτη στην Κυπαρισσία (στο Δημαρχείο, 12 μ. - 6 μ.μ.), συνεχίζονται αύριο στην Πύλο (στο Δημαρχείο, 12 μ. - 6 μ.μ.) και ολοκληρώνονται το Σαββατοκύριακο στην Καλαμάτα (στα γραφεία του Επιμελητηρίου, 10 π.μ. - 6 μ.μ.).

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, δεν χρειάζεται σταυρό ο επικεφαλής, ο υποψήφιος πρόεδρος. Και αν “σταυρωθεί” όμως, δεν θα είναι άκυρο το ψηφοδέλτιο και θα καταμετρηθούν κανονικά οι σταυροί στους υποψηφίους. Πρέπει, ωστόσο, ο υποψήφιος πρόεδρος να μην είναι ο τέταρτος που θα “σταυρωθεί”, γιατί έτσι δεν θα πάρει σταυρό κανένας υποψήφιος (από τους άλλους 3).

Οι ΑΕ έχουν δικαίωμα μέχρι 3 ψήφους, οι ΕΠΕ-ΟΕ και ΙΚΕ μέχρι 2, και όλα τα άλλα μέλη του Επιμελητηρίου 1 ψήφο. Οι ΑΕ για να μπορούν να ψηφίσουν πρέπει να έχουν δηλώσει εγκαίρως ποια είναι τα 3 πρόσωπα που θα προσέλθουν στην κάλπη, ενώ το ίδιο ισχύει και για ΕΠΕ-ΟΕ και ΙΚΕ, αν έχουν πάνω από 2 μέλη.


NEWSLETTER