Κυριακή, 30 Δεκεμβρίου 2018 08:11

Προσαρμογή του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας στον κανονισμό για τα προσωπικά δεδομένα

Γράφτηκε από την
Προσαρμογή του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας στον κανονισμό για τα προσωπικά δεδομένα

 

Σε διαδικασία προσαρμογής στον ευρωπαϊκό κανονισμό για την προστασία των προσωπικών δεδομένων (GDPR) βρίσκεται το Επιμελητήριο Μεσσηνίας.

Σε αυτό το πλαίσιο χθες παραδόθηκε στον πρόεδρο Βαγγέλη Ξυγκώρο και στον διευθυντή Γιώργο Κυριακόπουλο η μελέτη προσαρμογής και εφαρμογής του κανονισμού, η οποία εκπονήθηκε από την εταιρεία “Ανέλιξη Σύμβουλοι Επιχειρήσεων”.

Το Επιμελητήριο Μεσσηνίας είναι από τα πρώτα στην Ελλάδα που ολοκληρώνει την προσαρμογή του στον ευρωπαϊκό κανονισμό, και το πρώτο ΝΠΔΔ στο Νομό Μεσσηνίας.

Με την εφαρμογή της μελέτης το Επιμελητήριο προσαρμόζει τον τρόπο χειρισμού των προσωπικών δεδομένων των μελών του, του προσωπικού του και των όλων των συναλλασσόμενων στις υπηρεσίες του, στα νέα πρότυπα ασφάλειας που θέτει ο κανονισμός GDPR. Με τον τρόπο αυτό όχι μόνο προστατεύεται από τα αυστηρά πρόστιμα που επισύρει η μη εφαρμογή κανονισμού, αλλά ταυτόχρονα αποκτά καλύτερη οργάνωση στο χειρισμό και την αποθήκευση των αρχείων και κάνει πιο ασφαλή τα συστήματά του. Τελικά προστατεύει αποτελεσματικότερα τα μέλη του και τους συναλλασσόμενους και ενισχύει τις σχέσεις εμπιστοσύνης μαζί τους.

 


NEWSLETTER