Τετάρτη, 07 Αυγούστου 2019 19:37

Συνάντηση Επιμελητηρίων Πελοποννήσου με στόχο το ΕΣΠΑ

Γράφτηκε από την
Συνάντηση Επιμελητηρίων Πελοποννήσου με στόχο το ΕΣΠΑ

 

Πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας στην Καλαμάτα η 2η συνεδρίαση για το 2019 του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Πελοποννήσου.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι πρόεδροι των Επιμελητηρίων Αργολίδας Φώτης Δαμούλος, Αρκαδίας Γιάννης Τρουπής, Κορινθίας Παναγιώτης Πιτσάκης, Λακωνίας Γιάννης Παναρίτης και Μεσσηνίας Βαγγέλης Ξυγκώρος

Στο επίκεντρο της συζήτησης μετά τη συνάντηση που είχαν οι πρόεδροι των Επιμελητηρίων με το νέο περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα βρέθηκε ο σχεδιασμός και ο προγραμματισμός συγκεκριμένων βημάτων και δράσεων που αφορούν στην επιχειρηματικότητα της Πελοποννήσου. Στόχος σύμφωνα με την ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά τη χθεσινή συνεδρίαση "είναι να μην χαθεί πολύτιμος χρόνος μετά τις δεσμεύσεις για πιο ενεργή συμμετοχή των Επιμελητηρίων στον περιφερειακό σχεδιασμό" .

Συζητήθηκαν επίσης θέματα που αφορούν στην ψηφιακή αναβάθμιση των Επιμελητηρίων για την παροχή σύγχρονων ηλεκτρονικών υπηρεσιών στα μέλη τους, σχεδιασμός και υλοποίηση προγραμμάτων για τη συμβουλευτική υποστήριξη και προώθηση στην απασχόληση νέων ανέργων στις επιχειρήσεις, καθώς και προτάσεις της Διαχειριστικής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων για αύξηση της απορροφητικότητας των κονδυλίων του ΕΣΠΑ.

Τέλος, μετά από αίτημα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, συμφωνήθηκε η διοργάνωση της έκθεσης “Πελοπόννησος Expo 2019” στην Τρίπολη από τις 13 μέχρι τις 17 Νοεμβρίου.

 

 

 


NEWSLETTER