Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου 2019 15:01

Πελοπόννησος: Συμφωνία κοινών δράσεων στο Περιφερειακό Επιμελητηριακό Συμβούλιο

Γράφτηκε από την
Πελοπόννησος: Συμφωνία κοινών δράσεων στο Περιφερειακό Επιμελητηριακό Συμβούλιο

Με κύριο ζήτημα την ισότιμη και ανιδιοτελή συνεργασία των φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης με τους φορείς της επιχειρηματικότητας, επιδιώκοντας την ουσιαστική βελτίωση του οικονομικού περιβάλλοντος, πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Πελοποννήσου (μετέχουν και τα 5 Επιμελητήρια της Περιφέρειας) με τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα, θεματικούς αντιπεριφερειάρχες και υπηρεσιακούς παράγοντες της Περιφέρειας.

Οπως ανακοίνωσε το Συμβούλιο των Επιμελητηρίων, συμφωνήθηκαν: 1) Με σκοπό την απεμπλοκή της απορρόφησης των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων (Π.Ε.Π.), την ανάληψη του ρόλου ως Ενδιάμεσου Φορέα Διαχείρισης (Ε.Φ.Δ.) από τη Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων των Επιμελητηρίων. Το προϋπολογισθέν ύψος των συγκεκριμένων αξόνων του Π.Ε.Π. ανέρχεται στα 15,6 εκ. ευρώ με προβλεπόμενα επιπλέον 23 εκ. ευρώ, με άμεσο στόχο την επιτάχυνση της χρηματοδότησης επιχειρήσεων και φορέων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. 2) Δέσμευση για τον από κοινού σχεδιασμό και υλοποίηση δράσεων υποστήριξης της εξωστρέφειας, όπως εκθέσεις, επιχειρηματικές αποστολές, ανάδειξη και προβολή των εξαγώγιμων προϊόντων των επιχειρήσεων της Περιφέρειας Πελοποννήσου. 3) Ολοκλήρωση του ώριμου χρηματοδοτικού εργαλείου Κέντρων Στήριξης Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης των επιχειρήσεων των Επιμελητηρίων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με θέμα την ψηφιακή αναβάθμιση, προϋπολογισμού 1,25 εκ. ευρώ.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται πως “η ουσιαστική αναβάθμιση της συνεργασίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου με το θεσμό του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Πελοποννήσου και ο από κοινού βηματισμός στα θέματα που αφορούν την ανάπτυξη της περιοχής μας, είναι δεδομένο πως δημιουργούν τις συνθήκες για βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος”.


NEWSLETTER