Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου 2019 08:26

Επισκέψεις κλιμακίου της γερμανικής πρεσβείας στη Μεσσηνία

Γράφτηκε από την
Επισκέψεις κλιμακίου της γερμανικής πρεσβείας στη Μεσσηνία

 

Συνάντηση εργασίας με κλιμάκιο της πρεσβείας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Ελλάδα είχε χθες ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Βαγγέλης Ξυγκώρος.

Επικεφαλής της γερμανικής αντιπροσωπείας ήταν ο σύμβουλος Οικονομικών Υποθέσεων Michael Dorn και συμμετείχαν ο σύμβουλος  Εργασίας, Υγείας και Κοινωνικών Υποθέσεων Andrea Kehrbach και η σύμβουλος Οικονομικών Doris Tippmann. Το κλιμάκιο της γερμανικής πρεσβείας συνόδευσε στο Επιμελητήριο ο βουλευτής Μεσσηνίας Γιάννης Λαμπρόπουλος, ενώ στη συνάντηση παρέστη και η αντιδήμαρχος Καλαμάτας Ελένη Αλειφέρη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Επιμελητηρίου, συζητήθηκαν "θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος όπως οικονομία, αγροτική ανάπτυξη, τουρισμός, παιδεία", ενώ "ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην ανάπτυξη του θεματικού τουρισμού, στην αξιοποίηση του αεροδρομίου Καλαμάτας και στη συνεργασία που μπορεί να επιτευχθεί στην εκπαίδευση στον κλάδο του τουρισμού και τον αγροτικό τομέα".

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση: "Ο κ. Dorn επικεντρώθηκε στις εξαγωγές των τοπικών μεσσηνιακών προϊόντων και στις προοπτικές ανάπτυξης της μεταξύ μας συνεργασίας. Επίσης, αναφέρθηκε στην 85η ΔΕΘ 2020, όπου η Γερμανία θα είναι η τιμώμενη χώρα. Στο πλαίσιο αυτό επιθυμούν να συνδιοργανώσουν από κοινού με τα Επιμελητήρια της Πελοποννήσου εκδηλώσεις με επίκεντρο, κυρίως, τον αγροδιατροφικό τομέα, καθώς και στη συνδιοργάνωση του Φόρουμ Καινοτομίας με τίτλο “Η καινοτομία ως μοχλός ανάπτυξης - Μία ελληνογερμανική συνεργασία”, στις 18 Νοεμβρίου 2019 στο Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, με το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο".

 

ΣΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Στη συνέχεια τα στελέχη της γερμανικής πρεσβείας επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις της Ενωσης Μεσσηνίας στη Θουρία και ξεναγήθηκαν στους χώρους αποθήκευσης, τυποποίησης και συσκευασίας. Επίσης είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν γευσιγνωσία ελαιολάδου και ελιών, ενώ ενημερώθηκαν για τα συστήματα πιστοποίησης και διασφάλισης ποιότητας, καθώς παρουσιάστηκαν στατιστικά στοιχεία εξαγωγών και σημαντικά στοιχεία της γεωγραφίας της περιοχής και των χαρακτηριστικών των προϊόντων.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον επέδειξαν για το πρωτοποριακό εγχείρημα σύμπραξης συνεταιριστικού με ιδιωτικό τομέα με αφορμή τη στρατηγική συνεργασία με την Κωνσταντόπουλος ΑΕ, αλλά και για την τυποποίηση στην οποία προχωρά ο Συνεταιρισμός Μαύρης Κορινθιακής Σταφίδας στα σήματά του. Παράλληλα υπήρξε ανανέωση του ραντεβού των εκπροσώπων της Ενωσης Μεσσηνίας με τα στελέχη της πρεσβείας, με σκοπό την εμβάθυνση της συνεργασίας των δύο πλευρών.

Παρών στην χθεσινή ξενάγηση ήταν ο βουλευτής Μεσσηνίας της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Λαμπρόπουλος.


NEWSLETTER