Παρασκευή, 15 Μαϊος 2020 08:12

Επιμελητήριο Μεσσηνίας: Σε τηλεδιάσκεψη με Αδωνι ο Ξυγκώρος

Γράφτηκε από την
Επιμελητήριο Μεσσηνίας: Σε τηλεδιάσκεψη με Αδωνι ο Ξυγκώρος

 

Σε τηλεδιάσκεψη με τον υπουργό Ανάπτυξης Αδωνι Γεωργιάδη συμμετείχε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Βαγγέλης Ξυγκώρος.

Ο κ. Γεωργιάδης δεσμεύθηκε ότι θα προχωρήσει στην αλλαγή της νομοθεσίας για την ανανέωση της θητείας στα Επιμελητήρια. Προανήγγειλε επίσης ρύθμιση για το θέμα των ενοικίων, προκειμένου να στηριχθούν επιχειρήσεις και επαγγελματίες από τις οικονομικές συνέπειες της πανδημίας. 

«Θα υπάρχει ρύθμιση για τα ενοίκια μέχρι το τέλος του χρόνου. Αυτό θα αποφασιστεί και θα ανακοινωθεί θεσμικά από το υπουργείο Οικονομικών, έτσι ώστε να υπάρχει ταυτόχρονα και το κομμάτι το φορολογικό που πρέπει να αφορά στους ιδιοκτήτες των ακινήτων, για να μπορεί να είναι δίκαιο. Θα υπάρχει, δηλαδή, ένας επιμερισμός της ζημιάς μεταξύ όλων μας» τόνισε ο κ. Γεωργιάδης. Ανακοίνωσε επίσης ότι μελετάται ειδικό χρηματοδοτικό εργαλείο βοήθειας για επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν προβλήματα, ενώ μιλώντας για την εστίαση προανήγγειλε ειδικό πακέτο στήριξης για τους επαγγελματίες του κλάδου το οποίο θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες.

Την τηλεδιάσκεψη διοργάνωσε το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών και την παρακολούθησαν χιλιάδες ενδιαφερόμενοι μέσω live streaming αλλά και από την σελίδα του Ε.Ε.Α. σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Στην τηλεδιάσκεψη έλαβαν μέρος πρόεδροι Επιμελητηρίων από διάφορα σημεία της Ελλάδας και εκπρόσωποι των κυριότερων επαγγελματικών κλάδων, οι οποίοι έθεσαν μία σειρά θεμάτων στον υπουργό Ανάπτυξης, σχετικά με την προσπάθεια επανεκκίνησης της οικονομίας.


NEWSLETTER