Δευτέρα, 18 Μαϊος 2020 17:40

Μεσσηνία: Συζήτηση Καλογερόπουλου - Ξυγκώρου για τα προβλήματα των επιχειρηματιών

Γράφτηκε από την


Για τα προβλήματα των επιχειρηματιών και τα όσα πρέπει να γίνουν για την πραγματική αναβάθμιση του επιχειρηματικού κλίματος της περιοχής μας συζήτησαν ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Βαγγέλης Ξυγκώρος και ο νέος πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών – Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων (ΟΕΒΕΣ) Νομού Μεσσηνίας
Θεόδωρος Καλογερόπουλος, τον οποίο συνόδευσαν στη συνάντηση ο αντιπρόεδρος Γ. Καπερώνης και ο γενικός γραμματέας Ι. Κουφός.

Ο κ. Ξυγκώρος, αφού συνεχάρη τον κ. Καλογερόπουλο για την ανάληψη των καθηκόντων του, ευχόμενος καλή και παραγωγική θητεία, τόνισε την ανάγκη για ουσιαστική ενεργοποίηση των φορέων των επαγγελματιών της Μεσσηνίας και για συγκρότηση ενός κοινού μετώπου, για το σχεδιασμό αναπτυξιακών προτάσεων αλλά και την επίλυση χρόνιων ζητημάτων που αφορούν την περιοχή μας, μέσω της ανιδιοτελούς και γόνιμης συνεργασίας με τους φορείς της Πολιτείας.
Υπογράμμισε ότι λόγω των συνθηκών που δημιουργήθηκαν από την πανδημία, ο επιχειρηματικός κόσμος χρειάζεται οι φορείς του να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων.
Ο κ. Καλογερόπουλος επεσήμανε ότι τα προβλήματα επιβίωσης που αντιμετωπίζουν ήδη πολλοί επαγγελματίες οι οποίοι εκπροσωπούνται από τα σωματεία της Ομοσπονδίας είναι έντονα, και επιβάλλεται η Πολιτεία να λάβει άμεσα μέτρα, για να μην υποστεί ξανά η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα τις συνέπειες της καθίζησης της οικονομίας.
Διαβεβαίωσε με τη σειρά του ότι η ουσιαστική και έντονη συνεργασία, με κατάθεση προτάσεων και προώθηση συγκεκριμένων λύσεων σε προβλήματα που ανακύπτουν, είναι δεδομένη και μέσω της συμμετοχής του στο Δ.Σ. του Επιμελητηρίου αλλά και στη ΓΣΕΒΕΕ, έτσι ώστε οι διεκδικήσεις και οι θέσεις των σωματείων μελών της ΟΕΒΕΣ Μεσσηνίας να εισακούγονται, με στόχο την πραγματική αναβάθμιση του επιχειρηματικού κλίματος της περιοχής μας.