Παρασκευή, 17 Ιουλίου 2020 13:50

Επιμελητήρια Πελοποννήσου: Παράταση για τις ταμειακές μηχανές ζητεί ο Παναρίτης

Επιμελητήρια Πελοποννήσου: Παράταση για τις ταμειακές μηχανές ζητεί ο Παναρίτης

 

Την παράταση για έναν ακόμα χρόνο των προθεσμιών για την απόσυρση και αναβάθμιση των φορολογικών ταμειακών μηχανών και μηχανισμών και για την εφαρμογή της νέας διαδικασίας του My DATA, ζητεί με επιστολή του στον υπουργό Οικονομικών ο πρόεδρος του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Πελοποννήσου Γιάννης Παναρίτης.

Οπως χαρακτηριστικά σημειώνει, κάτι τέτοιο κρίνεται απαραίτητο “ώστε να δοθεί ο απαραίτητος χρόνος στις επιχειρήσεις αφενός μεν να επανέλθουν στην κανονικότητα, αφετέρου δε να έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο της βιωσιμότητάς τους για να προβούν στη συνέχεια στις όποιες μεταρρυθμίσεις”.

“Μετά από ένα δίμηνο καθολικό lockdown και τις επιχειρήσεις να προσπαθούν να βρουν τον βηματισμό τους, αλλά και με ορατό τον κίνδυνο για πολλές από αυτές του οριστικού κλεισίματος, είναι αδύνατον να απαιτούμε από τις επιχειρήσεις να προβούν σε μία σειρά από ενέργειες ώστε να εναρμονιστούν στις νέες απαιτήσεις του υπουργείου σας, με ένα κόστος αρκετά υψηλό, τη στιγμή μάλιστα που πολλές από αυτές καταγράφουν μηδενικούς τζίρους, αλλά και πολλές επιχειρήσεις να παραμένουν ακόμα κλειστές” αναφέρει ο κ. Παναρίτης.