Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου 2020 11:07

Ζητούν παράταση προγράμματος για νέες επιχειρήσεις τα Επιμελητήρια της Πελοποννήσου

Γράφτηκε από την
Ζητούν παράταση προγράμματος για νέες επιχειρήσεις τα Επιμελητήρια της Πελοποννήσου

 

Την παράταση καταληκτικής ημερομηνίας του προγράμματος «Δημιουργία θερμοκοιτίδων νέων επιχειρήσεων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου» ζητεί το Περιφερειακό Επιμελητηριακό Συμβούλιο Πελοποννήσου από τον περιφερειάρχη Παν. Νίκα.

Η ανακοίνωση που υπογράφει ο πρόεδρος Ιωάννης Παναρίτης αναφέρει: “Η Περιφέρεια Πελοποννήσου το διάστημα αυτό παρουσιάζει έντονη δραστηριότητα μέσω της υλοποίησης επενδυτικών προγραμμάτων για την τόνωση της επιχειρηματικότητας και της οικονομίας γενικότερα. Τα Επιμελητήρια της Πελοποννήσου με ικανοποίηση χαιρετίσαμε τη πρόσκληση (ΠΕΛ 96) του προγράμματος «Δημιουργία θερμοκοιτίδων νέων επιχειρήσεων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου». Το εν λόγω πρόγραμμα αποτελεί εργαλείο ανάπτυξης και προώθησης της καινοτομίας, δίνοντας μοναδική ευκαιρία σε νέους επιχειρηματίες να στηριχθούν και να μετουσιώσουν τις ιδέες τους και ενδεχομένως τις επιστημονικές τους δεξιότητες σε ρεαλιστικές επενδυτικές κινήσεις. Η αξιοποίηση των τοπικών πόρων και η εφαρμογή καινοτόμων πρακτικών μπορεί να εξελιχθεί σε μοχλό ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας της Περιφέρειάς μας. Ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής προτάσεων του προγράμματος έχει οριστεί η 6η Νοεμβρίου 2020. Θεωρούμε ότι λόγω των δύσκολων καταστάσεων που βιώνουμε και ειδικά σε ένα πολύ τεταμένο οικονομικό κλίμα εξαιτίας των επιπτώσεων της κρίσης του κορονοϊού, ο επιχειρηματικός κόσμος χρειάζεται στήριξη όσο ποτέ. Η αξιοποίηση κάθε επενδυτικού εργαλείου είναι μονόδρομος και θα συμβάλει καταλυτικά στο να αντιστρέψουμε τη βεβαρημένη οικονομική κατάσταση της επιχειρηματικότητας στην Περιφέρειά μας.

Παρακαλούμε όπως εξετάσετε το ενδεχόμενο παράτασης της καταληκτικής ημερομηνίας για το πρόγραμμα «Δημιουργία θερμοκοιτίδων νέων επιχειρήσεων», δίνοντας τη δυνατότητα να απορροφηθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι πόροι για την προάσπιση και προώθηση του πελοποννησιακού επιχειρείν που τόσο έντονα έχει ανάγκη”.

 

 

 


NEWSLETTER