Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2021 16:13

Επιμελητήριο Μεσσηνίας: Ενημέρωση για τη διαδικτυακή πλατφόρμα “Access2Markets”

Γράφτηκε από την
Επιμελητήριο Μεσσηνίας: Ενημέρωση για τη διαδικτυακή πλατφόρμα “Access2Markets”

Για τη νέα διαδικτυακή πλατφόρμα της Γενικής Διεύθυνσης Εμπορίου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με τίτλο "Access2Markets", ενημερώνουν με ανακοίνωσή τους η αντιπρόεδρος της Επιτροπής Διεθνούς Εμπορίου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Βαγγέλης Ξυγκώρος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Η "Access2Markets" είναι ένα πολύτιμο εργαλείο που έχει σκοπό να βοηθήσει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις να εκμεταλλευτούν το δίκτυο εμπορικών συμφωνιών της Ε.Ε. και να αποκτήσουν την καλύτερη δυνατή πρόσβαση στις αγορές, στα προϊόντα και στα μέσα που χρειάζονται για να αναπτυχθούν και να παραμείνουν ανταγωνιστικές. Στο "Access2Markets" θα βρείτε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε σχετικά με τους δασμούς, τους φόρους, τους κανόνες και τις απαιτήσεις που ισχύουν για τα προϊόντα σε όλες τις χώρες της Ε.Ε., καθώς και σε 120 ακόμη αγορές ανά τον κόσμο. Επίσης μπορείτε να ενημερωθείτε σχετικά με το τι προβλέπεται στις εμπορικές συμφωνίες της Ε.Ε. με τις τρίτες χώρες για να δείτε σε ποια χώρα υπάρχει εξαγωγικό ενδιαφέρον για την επιχείρησή σας. Τέλος, η "Access2Markets" λειτουργεί ως πύλη εισόδου για την υποβολή καταγγελιών σχετικά με αθέμιτες εμπορικές πρακτικές αλλά και για παραβιάσεις κατά την εφαρμογή των εμπορικών συμφωνιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τρίτες χώρες.
Για τη σχετική ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής πληκτρολογήστε: https://trade.ec.europa.eu/access-to-markets/el/content
Επίσης μπορείτε να παρακολουθήσετε ενημερωτικό βίντεο της ευρωβουλευτή του ΕΛΚ και αντιπροέδρου της Επιτροπής Διεθνούς Εμπορίου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Άννας-Μισέλ Ασημακοπούλου στο: https://youtu.be/SdUfXwhjg4M
Για περαιτέρω πληροφορίες ή εάν σας ενδιαφέρει να συμμετάσχετε σε διαδικτυακό σεμινάριο της Γενικής Διεύθυνσης Εμπορίου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την χρήση της πλατφόρμας "Access2Markets", μπορείτε να εκδηλώνετε ενδιαφέρον στα e-mail: annamisel@asimakopoulou.gr και info@mcci.gr».


NEWSLETTER