Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2022 19:58

Διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα “Εξάγοντας ελαιόλαδο στις ΗΠΑ"

Γράφτηκε από την

Εκδήλωση με θέμα "Εξάγοντας ελαιόλαδο στις ΗΠΑ" διοργανώνουν την Τετάρτη 30 Μαρτίου στις 7 μ.μ. το Σχολείο Ελιάς και Ελαιολάδου Καλαμάτας (https://www.kaloos.com) και το Επιμελητήριο Μεσσηνίας.

Η πρωτοβουλία είναι ανοιχτή στο κοινό μέσω zoom και Facebook Live και σε αυτή θα συμμετέχουν ο Βαγγέλης Ξυγκώρος πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, ο χημικός Νίκος Κουτσούκος (πρόεδρος Δ.Σ. του Σχολείου Ελιάς και Ελαιολάδου Καλαμάτας), ο Αντώνης Παρασκευόπουλος διευθυντής ΔΑΟΚ Τριφυλίας, η γεωπόνος και προϊσταμένη Εργαστηρίου Υπολειμμάτων “Veltia Labs” Ελένη Μπίτσικα και ο Δημήτρης Μανούσος γεωπόνος, υπεύθυνος Τμήματος Νομοθετικής Υποστήριξης της “Veltia Labs”.

Για συμμετοχή στη διαδραστική συζήτηση είναι απαραίτητη η εγγραφή στον σύνδεσμο: https://bit.ly/3MVuhgh, ενώ θα γίνεται και αναμετάδοση της συζήτησης ζωντανά στη σελίδα Facebook του σχολείου: https://www.facebook.com/sxoleio.elias.

Θα καλυφθούν οι εξής θεματικές: Εξαγωγές ελληνικού ελαιολάδου στις ΗΠΑ, φυτοπροστασία ελαιοδέντρων, ευρωπαϊκή νομοθεσία, δραστικές ουσίες και εμπορικά σήματα, ευρήματα φυτοπροστατευτικών ουσιών στο ελαιόλαδο, αμερικανική νομοθεσία.

Το Σχολείο Ελιάς και Ελαιολάδου Καλαμάτας είναι μια πρωτοβουλία επαγγελματιών που προέρχονται από όλα τα στάδια της παραγωγής και εμπορευματοποίησης της επιτραπέζιας ελιάς και ελαιολάδου. Στόχος του είναι η μεταφορά εμπειρίας, γνώσεων και βέλτιστων πρακτικών, η προσφορά επιστημονικών συμβουλευτικών και εργαλείων για την εξέλιξη του κλάδου, η βελτιστοποίηση της ποιότητας και η διασύνδεση με επαγγελματίες σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. Οι δράσεις του υποστηρίζονται από το Επιμελητήριο Μεσσηνίας και αναρτώνται τακτικά στη σελίδα του οργανισμού στο Facebook.

Για περισσότερες πληροφορίες: 6932-716818 (Νίκος Κουτσούκος), kalamataoliveoilschool@gmail.com.