Σάββατο, 02 Απριλίου 2022 17:06

Ολυμπία Οδό μέχρι την Τσακώνα ζητεί το Επιμελητήριο Μεσσηνίας

Γράφτηκε από την
Ολυμπία Οδό μέχρι την Τσακώνα ζητεί το Επιμελητήριο Μεσσηνίας

 

Με αφορμή την έναρξη των εργασιών του δρόμου Πάτρα – Πύργος, το Επιμελητήριο Μεσσηνίας με ανακοίνωσή του υπενθυμίζει τη θέση των παραγωγικών φορέων της Μεσσηνίας για την ολοκλήρωση του Δυτικού Οδικού Άξονα της χώρας και τη σύνδεσή του με την Τσακώνα.

Αναλυτικά αναφέρει:

«Το Επιμελητήριο Μεσσηνίας χαιρετίζει την έναρξη των εργασιών του οδικού τμήματος Πάτρα - Πύργος. Υπενθυμίζουμε όμως το καθολικό αίτημα και την πάγια θέση των παραγωγικών φορέων του Νομού Μεσσηνίας για την ολοκλήρωση του Δυτικού Οδικού Άξονα της χώρας και τη σύνδεσή του με την Τσακώνα, που θα αποτελέσει συνδετικό κρίκο βιώσιμης ανάπτυξης της Πελοποννήσου, ενίσχυσης της υφιστάμενης επιχειρηματικότητας και προσέλκυσης νέων επενδύσεων.

Οι υποδομές αυτές είναι η βασική προϋπόθεση για να βγουν από την απομόνωση πόλεις και χωριά, να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις επιτυχίας κάθε δημόσιας ή ιδιωτικής αναπτυξιακής πρωτοβουλίας. Είναι επίσης μονόδρομος για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στην περιοχή και την ενίσχυση της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων, ώστε να αποκτήσουν επιτέλους βιώσιμες προοπτικές η γεωργία, η μεταποίηση και ο τουρισμός.

Η αναπτυξιακή αναγκαιότητα των περιοχών της Νοτιοδυτικής Πελοποννήσου δεν μπορεί να μένει άλλο σε προσδοκίες. Είναι απαραίτητο τώρα να υπάρξουν συγκεκριμένες και ρητές δεσμεύσεις για το υπόλοιπο οδικό τμήμα, Πύργος - Καλό Νερό - Τσακώνα και καλούμε όλους να εργαστούν προς το σκοπό αυτό. Οι απαντήσεις δεν μπορεί να περιμένουν άλλο, ειδικά στις σημερινές πρωτόγνωρες συνθήκες που βιώνει η ελληνική επιχειρηματικότητα».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER