Κυριακή, 26 Οκτωβρίου 2014 08:04

Την Τετάρτη στο "Elite" με 5 ομιλητές: Επίσημη παρουσίαση του Σήματος Ποιότητας

Την Τετάρτη στο "Elite" με 5 ομιλητές: Επίσημη παρουσίαση του Σήματος Ποιότητας

Το Σήμα Ποιότητας Μεσογειακής Διατροφής MedDiet για εστιατόρια θα παρουσιαστεί επίσημα στην Καλαμάτα, την Τετάρτη 29 Οκτωβρίου, σε εκδήλωση που θα γίνει στις 6 το απόγευμα, στο ξενοδοχείο "Elite City Resort".

Αυτό γνωστοποιεί το Επιμελητήριο Μεσσηνίας με σχετική ανακοίνωσή του, στην οποία διευκρινίζει ότι το σήμα
θα κατοχυρωθεί από την Ευρωπαϊκή Ενωση και φιλοδοξεί να εξαπλωθεί σταδιακά και εκτός της περιοχής της Μεσογείου, με στόχο την ενίσχυση, ενθάρρυνση και υποστήριξη των εστιατορίων για τη διαφύλαξη και προώθηση της αυθεντικής Μεσογειακής / Μεσσηνιακής Διατροφής και την ενίσχυση του εγχώριου τουριστικού προϊόντος.
Το σήμα, τονίζει το Επιμελητήριο, απευθύνεται σε εστιατόρια «που λειτουργούν καθ’ όλα νόμιμα και έχουν -ή σκοπεύουν να αποκτήσουν- προφίλ μεσογειακού εστιατορίου» και σε πρώτη φάση θα διατεθεί δωρεάν σε 40 εστιατόρια, θα τηρηθεί ωστόσο σειρά προτεραιότητας.
Στη σχετική ανακοίνωση προστίθεται ότι στην εκδήλωση παρουσίασης του σήματος, που θα συντονίσει ο τ. πρόεδρος του ΕΦΕΤ Νικόλαος Κατσαρός, αντιπρόεδρος του New York College, θα μιλήσουν ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Δημήτρης Μανιάτης, ο πρόεδρος του Μανιατάκειου Ιδρύματος Δημήτρης Μανιατάκης, ο Ν. Κατσαρός, ο Καλλικράτης Γιαννιός από την ομάδα έργου MedDiet κι ακόμα τα μέλη της ίδιας ομάδας Βασίλης Γεωργακόπουλος (δ_ρ. τεχνολόγος τροφίμων), Πάρης Κωστόπουλος (executive chef) και Στέλιος Μπαρμπέας (executive chef), ενώ θα ακολουθήσουν συζητήσεις στρογγυλού τραπεζιού μεταξύ των μελών της ομάδας έργου και των ενδιαφερόμενων επιχειρήσεων.