Πέμπτη, 22 Ιανουαρίου 2015 19:02

Ιστοσελίδα του Επιμελητήριου για τη Διαστημική Πύλη Καλαμάτας

Ιστοσελίδα του Επιμελητήριου για τη Διαστημική Πύλη Καλαμάτας

Το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, με δική του πρωτοβουλία, «έχει δημιουργήσει και κατοχυρώσει ιστοσελίδα για τη Διαστημική Πύλη Καλαμάτας, με την ονομασία spaceportkalamata.com».

Αυτό γνωστοποιεί ο εν λόγω φορέας με ανακοίνωσή του, στην οποία εξαίρει τη δημιουργία του διαστημικού μεταπτυχιακού προγράμματος από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και τη συμβολή σε αυτό του Μεσσήνιου καθηγητή Αεροδιαστημικής Περικλή Παπαδόπουλου, επί μακρόν συνεργάτη της NASA.
Οπως αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση, «η ίδρυση του πρώτου μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών στην Ελλάδα, σε επίπεδο ΑΕΙ, υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου ξεκινάει στις αρχές Μαρτίου 2015 και υπόσχεται πολλά στον κλάδο της Αεροδιαστημικής. Το μεταπτυχιακό πρόγραμμα Space System Design είναι μια προσπάθεια του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου που θα αποτελέσει έναν βασικό πυλώνα υποστήριξης του στρατηγικού τομέα της Αεροδιαστημικής στη χώρα μας. Το πρόγραμμα αποβλέπει στην άμεση διασύνδεσή του με την εγχώρια και διεθνή βιομηχανία.
Η πόλη της Καλαμάτας είχε την ευκαιρία, τον Νοέμβριο του 2013, να γνωρίσει και να ακούσει από τον διευθύνοντα σύμβουλο της Swiss Spacesystems κ. Pascal Jaussi, το ενδιαφέρον τους να εγκαθιδρύσουν στο Αεροδρόμιο της Καλαμάτας την Πανευρωπαϊκή Βάση λειτουργίας τους, η οποία θα αποτελέσει σημείο έλξης συναφούς επιχειρηματικής δραστηριότητας απ’ όλο τον κόσμο».