Δευτέρα, 02 Ιουλίου 2018 16:04

Η “Κλήμης” εκπρόσωπος της Ελλάδας στη Βιέννη

Γράφτηκε από την
Η “Κλήμης” εκπρόσωπος της Ελλάδας στη Βιέννη

 

Ανακοινώθηκε την Παρασκευή 29 Ιουνίου από τη Γενική Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG Environment) η λίστα με τους φιναλίστ για τα Ευρωπαϊκά Βραβεία Επιχειρήσεων για το Περιβάλλον 2018-2019 (European Business Awards for the Environment 2018-2019).

Από τις 161 ευρωπαϊκές επιχειρήσεις που έλαβαν μέρος στην πρώτη φάση του διαγωνισμού ξεχώρισαν οι 28, προερχόμενες από 9 χώρες, όπου στις 14 Νοεμβρίου στην Αυστρία και συγκεκριμένα στη Βιέννη θα γίνει η τελετή βράβευσης και θα ανακηρυχθεί ένας νικητής για κάθε κατηγορία βραβείων.

Η μεσσηνιακή εταιρεία “Κλήμης (Βασ. & Αικ. Κοτταρίδη ΟΕ)” που διαγωνίζεται στην κατηγορία Οργάνωσης & Διοίκησης για πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις (Management -Micro & Small) βρίσκεται στη λίστα των 28 φιναλίστ.

Δεκατρείς συνολικά ελληνικές εταιρείες είχαν προταθεί από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος (ΠΑΣΕΠΠΕ) τον Μάρτιο του 2018, από τις οποίες πέρασαν στην τελική φάση μόνο 2, η “Κλήμης” και ο ΣΚΑΪ που διαγωνίζεται στην κατηγορία Επιχειρηματικότητας & Βιοποικιλότητας (Business & Biodiversity Award).

Τα Ευρωπαϊκά Βραβεία Επιχειρήσεων για το Περιβάλλον απονέμονται σε επιχειρήσεις που συνδυάζουν με επιτυχία την καινοτομία με την οικονομική βιωσιμότητα, την αειφόρο ανάπτυξη, την προστασία του περιβάλλοντος και την κυκλική οικονομία. Μέσω των βραβείων αυτών, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θέλει να προβάλει κάθε ξεχωριστή οικονομική και περιβαλλοντική επίδοση, καθώς και την ικανότητα καινοτομίας των επιχειρηματιών και την αποτελεσματική χρήση των μέσων για την παροχή αξιόπιστων και συγκρίσιμων πληροφοριών, όπως το Κοινοτικό Σύστημα Οικολογικής Διαχείρισης  και Ελέγχου (Eco-Management and Audit Scheme-EMAS) και το Ευρωπαϊκό Οικολογικό Σήμα (European Ecolabel).

Τα βραβεία στοχεύουν στην αναγνώριση και στην ανταμοιβή εμπνευσμένων μοντέλων, τα οποία οδηγούν στον εκσυγχρονισμό της ευρωπαϊκής οικονομίας με καινοτόμες και ενεργειακά αποδοτικές λύσεις. Η νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει διαμορφώσει και τη νέα φιλοσοφία των βραβείων, δίνοντας έμφαση στην καινοτομία και στην κυκλική οικονομία

Η εταιρεία “Κλήμης (Βασ. & Αικ. Κοτταρίδη ΟΕ)” με το καινοτόμο κάρβουνο που παράγει από το κουκούτσι της ελιάς, εφαρμόζει μία από τις βασικές αρχές της κυκλικής οικονομίας, αφού τα απόβλητα της κύριας παραγωγικής της διαδικασίας για την παραγωγή ασβέστη τα χρησιμοποιεί για την παραγωγή του πυρηνοκάρβουνου.


NEWSLETTER