Σάββατο, 20 Οκτωβρίου 2018 11:52

Συμφωνία για τη συγχώνευση των Grace Hotels

Γράφτηκε από την

Σε συμφωνία για τη συγχώνευση των ξενοδοχείων Grace Hotels και Auberge Resorts Collection κατέληξαν οι όμιλοι Libra και Friedkin Group, ιδιοκτήτες, αντιστοίχως, των δύο γνωστών αλυσίδων πολυτελών ξενοδοχείων.

Ο όμιλος Libra θα διατηρήσει δικαιώματα ιδιοκτησίας στα ξενοδοχεία του, ενώ στην πλήρη ιδιοκτησία του ομίλου θα παραμείνουν τα εν Ελλάδι ξενοδοχεία του: Grace Mykonos, Grace Santorini, και τα συγκροτήματα ξενοδοχείων και κατοικιών Grace Kalamata και Grace Kea.

Αυτά αναφέρονται μεταξύ άλλων σε ρεπορτάζ του capital.gr στο οποίο τονίζεται ότι "μέσω της συγχώνευσης, η Auberge Resorts Collection αποκτά πρόσβαση σε ακίνητα στις Βορειοανατολικές ΗΠΑ και στην Ευρώπη, μεταξύ των οποίων και ακίνητα που βρίσκονται στη χώρα μας, ενώ η φιλοδοξία των Grace Hotels να επιτύχουν ένα ευρύτερο αποτύπωμα σε παγκόσμιο επίπεδο, με τη συγκεκριμένη κίνηση γίνεται πραγματικότητα". Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ:

"Η Auberge Resorts Collection διατηρεί χαρτοφυλάκιο 19 ξενοδοχείων (επίσης ορισμένα σε λειτουργία και άλλα υπό ανάπτυξη), τα οποία βρίσκονται στις ΗΠΑ, την Καραϊβική, την Κεντρική και Νότια Αμερική και την περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού. Μεταξύ αυτών, βρίσκεται η ναυαρχίδα του ομίλου, το Auberge du Soleil, στην κοιλάδα της Νάπας στην Καλιφόρνια, αλλά και ξενοδοχεία στο Μεξικό, τη Κόστα Ρίκα, την Ανγκουίλα και τα νησιά Φίτζι.

Με βάση τη συμφωνία, τα 10 πολυτελή ξενοδοχεία των Grace Hotels θα προστεθούν στο χαρτοφυλάκιο της Auberge, ενώ ως μέρος της συμφωνίας ο όμιλος Libra γίνεται στρατηγικός επενδυτής στην Auberge, διατηρώντας έτσι το οικονομικό του ενδιαφέρον για τη διαχείριση του χαρτοφυλακίου των Grace Hotels. Επιπλέον, αποκτά την ιδιότητα του μετόχου σε έναν μεγαλύτερο ενοποιημένο όμιλο με παγκόσμιο αποτύπωμα.

Η συγκεκριμένη συγχώνευση επιτρέπει σε δύο οικογενειακές εταιρείες, τον όμιλο Libra της οικογένειας Λογοθέτη και της Friedkin Capital Partners της οικογένειας Friedkin, να συνεργαστούν, δεσμευόμενες για την επέκταση του ομίλου.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η Auberge θα αναλάβει τη διαχείριση του χαρτοφυλακίου των ξενοδοχείων Grace. Ωστόσο, ο όμιλος Libra θα διατηρήσει δικαιώματα ιδιοκτησίας στα ξενοδοχεία του, ενώ στην πλήρη ιδιοκτησία του ομίλου θα παραμείνουν τα εν Ελλάδι ξενοδοχεία του, ήτοι τα Grace Mykonos, Grace Santorini, και τα συγκροτήματα ξενοδοχείων και κατοικιών Grace Kalamata και Grace Kea.

Η συγχωνευμένη εταιρεία θα δεσμευτεί να επεκτείνει την παρουσία της στην Ελλάδα. Σε αυτό το πλαίσιο, σχεδιάζει ήδη τη δημιουργία μιας δεύτερης ξενοδοχειακής μονάδας στη Σαντορίνη, η οποία θα λειτουργεί παράλληλα με το Grace Santorini.

Η νέα εταιρεία θα συνεχίσει την ανάπτυξη των ακινήτων Grace που βρίσκονται υπό δημιουργία στην Κέα, την Καλαμάτα, το Μαρακές, το Σεν Μόριτς και το Μπουένος Αϊρες - ενώ θα αναζητήσει και νέες ευκαιρίες επέκτασης.

Το προσωπικό των Grace Hotels θα διατηρηθεί, αποτελώντας πλέον μέρος μίας ευρύτερης συλλογής ξενοδοχείων που θα προσφέρει μεγαλύτερες ευκαιρίες σταδιοδρομίας. Παράλληλα, η συγκεκριμένη συμφωνία επιτρέπει στον Ομιλο Libra να εξασφαλίσει τα συμφέροντά του στον κλάδο της Φιλοξενίας στην Ελλάδα, προωθώντας πρόσθετες επενδύσεις στη χώρα.

Τα ακίνητα της Grace θα ενσωματωθούν στην εταιρεία Auberge μέσα στις επόμενες 90 ημέρες".