Πέμπτη, 06 Φεβρουαρίου 2020 17:39

Βράβευσε αριστούχους λυκείων της Πελοποννήσου η Eurobank

Τους αριστούχους αποφοίτους λυκείων των Νομών Αρκαδίας, Αργολίδας, Ηλείας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας βράβευσε η Eurobank στην Τρίπολη, στο πλαίσιο του προγράμματος «Η μεγάλη στιγμή για την παιδεία» που αποτελεί το μακροβιότερο πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του ομίλου Eurobank.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, το οποίο αφορά όλους τους μαθητές και μαθήτριες της Γ’ λυκείου, η Eurobank επιβραβεύει κάθε χρόνο τον αριστούχο απόφοιτο που συγκέντρωσε τον μεγαλύτερο αριθμό μορίων πρόσβασης (πάνω από 18.000) στην τριτοβάθμια εκπαίδευση σε κάθε ένα από τα 1.760 γενικά και επαγγελματικά λύκεια της χώρας. Η επιβράβευση του κάθε αριστούχου συνοδεύεται από το χρηματικό ποσό των 800 ευρώ.

 

Οι 64 αριστούχοι που βραβεύθηκαν συγκέντρωσαν από 18.010 έως 19.573 μόρια. Εξ αυτών, 23 εισήχθησαν σε ιατρικές και σχολές επιστημών υγείας, 18 σε ανθρωπιστικές, νομικές και κοινωνικές σχολές, 12 σε πολυτεχνικές και σχολές θετικών επιστημών, 5 σε σχολές επιστημών οικονομίας και πληροφορικής και 6 σε στρατιωτικές σχολές.

Παράλληλα, τιμητικές πλακέτες απονεμήθηκαν σε 6 λύκεια, από τα οποία αποφοίτησε ο αριστούχος μαθητής με τον μεγαλύτερο αριθμό μορίων πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση του κάθε νομού. Στο Νομό Μεσσηνίας βραβεύθηκε το 4ο Γενικό Λύκειο Καλαμάτας που απέσπασε για 5η φορά την τιμητική διάκριση.

Οι Μεσσήνιοι αριστούχοι μαθητές που βραβεύθηκαν, είναι:

1o Λύκειο Καλαμάτας: Αναστάσιος Απ. Καπετανάκης. 2ο Λύκειο Καλαμάτας: Αλίκη - Μαρία Ανδρ. Υφαντή. 3ο Λύκειο Καλαμάτας: Παναγιώτης Ηλ. Μπούνας. 4ο Λύκειο Καλαμάτας: Παναγιώτα Γ. Βρυώνη. 6ο Λύκειο Καλαμάτας: Αθανάσιος Π. Γιαλλελής. Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας: Σοφία Στ. Αράπογλου. Λύκειο Γαργαλιάνων: Αντώνης Π. Σπυρόπουλος. Λύκειο Θουρίας: Σταυρούλα Ν. Ρουσοπούλου. Λύκειο Καρδαμύλης: Αναστασία Ευαγγ. Μπακέα. Λύκειο Πύλου: Νικόλαος Γ. Πόπορης. Λύκειο Φιλιατρών: Παρασκευή Χρ. Μεϊντάνη. Λύκειο Χώρας: Μαρία Ευστ. Μπουρλούκα. 1ο ΕΠΑΛ Κυπαρισσίας: Νιοφτίμε Β. Μπεγκάι.