Σάββατο, 28 Μαρτίου 2020 10:10

Ενίσχυση επιπλέον κλάδων ζητούν οι έμποροι Πελοποννήσου 

Γράφτηκε από την
Ενίσχυση επιπλέον κλάδων ζητούν οι έμποροι Πελοποννήσου 

Οι Ομοσπονδίες Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Πελοποννήσου με ανακοίνωσή τους ζητούν να ενταχθούν και άλλοι κλάδοι στις ευεργετικές διατάξεις στήριξης των επιχειρήσεων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Αποτελεί αναμφισβήτητο γεγονός ότι η χώρα βρίσκεται στη μέση μιας πρωτοφανούς ασύμμετρης απειλής κατά της υγείας των πολιτών η οποία με τη σειρά της έχει τεράστιες επιπτώσεις στην οικονομία και στις επιχειρήσεις. Είναι προφανές ότι προέχει η ζωή και σε όσο μας αφορά δίνουμε και εμείς την μάχη της ενημέρωσης των μελών μας για την τήρηση των μέτρων με αυστηρότητα και να εξυπηρετήσουμε τους συμπολίτες μας με όποιο τρόπο μπορούμε καλύτερα. Η κοινωνία πειθαρχεί στην κλιμάκωση των μέτρων με ορατά αποτελέσματα αν συγκρίνουμε την κατάστασή μας με τους γείτονες. Οι επιπτώσεις όμως στις επιχειρήσεις μας είναι ανυπολόγιστες. Τόσο για αυτές που έκλεισαν υποχρεωτικά όσο και για αυτές που έμειναν ανοιχτές όπως τα συνεργεία τα περίπτερα τα λογιστήρια κλπ. Είναι άχαρο να μιλάμε τούτη τη στιγμή για μέτρα στήριξης, αλλά αφού η συντεταγμένη πολιτεία πήρε τα πρώτα μέτρα θεωρήσαμε υποχρέωσή μας να απευθυνθούμε στις αρμόδιες αρχές και να ζητήσουμε τη διεύρυνση των μέτρων σε όλους τους κλάδους, πολλοί από τους οποίους βρίσκονται στα πρόθυρα της κατάρρευσης έχοντας    μηδενικό κύκλο εργασιών ή μείωση της τάξεως 90%.   

Με αίσθημα ευθύνης οι Ομοσπονδίες Επαγγελματικών Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Πελοποννήσου στέλνουμε την παρούσα επιστολή, εκτιμώντας την κατάσταση και έχοντας γνώση πόσο πλήττονται οι περισσότεροι κλάδοι που εκπροσωπούμε. Το αίτημά μας είναι η ένταξη των   κλάδων που αναφέρονται στον παρακάτω πίνακα στις ευεργετικές διατάξεις που θεσπίσθηκαν ή θα θεσπισθούν με ΠΝΠ, ώστε να παραμείνουν “ζωντανές” και κυρίαρχα να μην χαθούν οι θέσεις εργασίας, αλλά και μακροπρόθεσμα μέτρα για την επανεκκίνηση με χρηματοδοτικά εργαλεία που πρέπει να διεκδικήσουμε συντεταγμένα και επίμονα από την Ευρωπαϊκή Ενωση».


NEWSLETTER