Τρίτη, 19 Μαϊος 2020 09:05

Παπαδημητρίου για ελληνική γαστρονομία στη διεθνή αγορά

Γράφτηκε από τον
Παπαδημητρίου για ελληνική γαστρονομία στη διεθνή αγορά

 

 

"Η προώθηση της ελληνικής γαστρονομίας στη διεθνή αγορά θα βοηθήσει τα ελληνικά προϊόντα" δήλωσε στην ανοιχτή συνέλευση της πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ ο Μεσσήνιος επιχειρηματίας Κώστας Παπαδημητρίου.

"Στην Πράγα όπου η επιχείρησή μας πουλάει προϊόντα, λειτουργούν 200 ιαπωνικά εστιατόρια και ούτε ένα ελληνικό. Καταλαβαίνετε ότι έτσι είναι πιο εύκολο να προωθηθούν τα ιαπωνικά προϊόντα στην τσέχικη αγορά" είπε ο κ. Παπαδημητρίου επιχειρηματολογώντας για την ανάγκη προώθησης και προβολής της ελληνικής γαστρονομίας.

Ο επιχειρηματίας μιλώντας για την πορεία των πωλήσεων των προϊόντων της "Παπαδημητρίου Χ.Κ. ΑΒΕΤ" κατά τη διάρκεια του lockdown, είπε ότι αρχικά οι καταναλωτές αγόραζαν μόνο είδη πρώτης ανάγκη. Οι πωλήσεις των προϊόντων της εταιρείας στα σούπερ μάρκετ αυξήθηκαν μετά τις πρώτες εβδομάδες του lockdown και πλέον η καμπύλη των πωλήσεων κυμαίνεται σε φυσιολογικά επίπεδα. Για τη διεθνή αγορά ο Χρήστος Παπαδημητρίου είπε ότι έχουν μηδενιστεί οι πωλήσεις που σχετίζονται με το κέτερινγκ των αεροπορικών εταιρειών της Σαουδικής Αραβίας, ενώ αντιθέτως έχουν αυξηθεί οι πωλήσεις στην Τσεχία και τη Φινλανδία. 

Θ.Λ.


NEWSLETTER