Τρίτη, 19 Μαϊος 2020 17:20

Βραβείο Ηθικής Εταιρικής Ευθύνης στην μεσσηνιακή εταιρεία "ΑΓΑΝ"

Βραβείο Ηθικής Εταιρικής Ευθύνης στην μεσσηνιακή εταιρεία "ΑΓΑΝ"

Το βραβείο Ηθικής Εταιρικής Ευθύνης απονεμήθηκε στη μεσσηνιακή εταιρεία παραγωγής ντομάτας "ΑΓΑΝ" κατά τη διάρκεια της ανοιχτής συνέλευσης της πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ.

Το βραβείο απένειμε στον ιδιοκτήτη της ΑΓΑΝ Αριστείδη Ευσταθίου ο διευθύνων σύμβουλος της EUROCERT Γιώργος Μπρισκόλας.
Η συνέλευση πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης, στην οποία συμμετείχε και ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης. Ο υπουργός απαντώντας σε ερωτήσεις επιχειρηματιών είπε ότι θα ενταθούν οι έλεγχοι για τις ελληνοποιήσεις και ότι τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί ενημερωτικά καμπάνια, με στόχο ο καταναλωτής να διακρίνει τα ελληνικά προϊόντα από τα εισαγόμενα.
Η "ΑΓΑΝ Μονοπρόσωπη Ε.Π.Ε." σύμφωνα με την ιστοσελίδα της επιχείρησης "είναι ένα υδροπονικό θερμοκήπιο υψηλής τεχνολογίας στη Μεσσήνη, που εκμεταλλεύεται την ηλιοφάνεια, τη βιομάζα και τα πλεονεκτήματα της περιοχής, αναπαράγει τις συνθήκες της ελληνικής άνοιξης 365 μέρες το χρόνο και παράγει σε ένα ελεγχόμενο και πιστοποιημένο περιβάλλον, με πολλή αγάπη και μεράκι, ντομάτες με άρωμα και γεύση όπως παλιά. 


Οι εγκαταστάσεις της εταιρείας βρίσκονται στη Μεσσήνη Μεσσηνίας (θέση Καμίνια) και αποτελούνται από θερμοκήπιο 43 στρεμμάτων, σε έκταση 100 στρεμμάτων, στο οποίο παράγεται με τη μέθοδο της υδροπονίας τομάτα και τομάτα σε τσαμπί".
Στην πρωτοβουλία ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ που υποστηρίζει το τρίπτυχο "Εδρα, Παραγωγή και Ιδιοκτησία στην Ελλάδα" συμμετέχουν οι μεσσηνιακές επιχειρήσεις: "ΑΓΑΝ", "Παπαδημητρίου Χ.Κ. ΑΒΕΤ", "Ν.Γ. Καλλικούνης Α.Ε.", "Νavarino Vineyards" (σ.σ. της Costa Navarino), "Πυρήνας Πυρηνελαιουργεία Ασβεστοποιία Μεσσηνία Α.Ε." και "Γεωργική Ανάπτυξη ΑΕΕ".
Θ.Λ.