Πέμπτη, 09 Ιουλίου 2020 23:37

Νέα διεθνής διάκριση για μεσσηνιακό ελαιόλαδο της οικογένειας Ηλ. Παναγιωτακόπουλου από τη Μουριατάδα

Γράφτηκε από την
Νέα διεθνής διάκριση για μεσσηνιακό ελαιόλαδο της οικογένειας Ηλ. Παναγιωτακόπουλου από τη Μουριατάδα

 

Νέα διάκριση πέτυχε το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο “Duvichus” των ελαιώνων της οικογένειας Ηλία Παναγιωτακόπουλου από τη Μουριατάδα Τριφυλίας.

Οπως επισήμως ανακοινώθηκε, απέσπασε το χάλκινο μετάλλιο στον διεθνή διαγωνισμό ποιότητας ελαιολάδου του Λονδίνου (London International Olive Oil Competition 2020). Ο διαγωνισμός θεωρείται υψηλού κύρους και αυστηρών standards αξιολόγησης. Φέτος ο ανταγωνισμός ήταν ιδιαίτερα μεγάλος καθώς συμμετείχαν περισσότερα από 650 ελαιόλαδα από περισσότερες από 25 παραδοσιακές και νέες ελαιοπαραγωγές χώρες.

“Η οικογένεια Παναγιωτακόπουλου επιμένει να επενδύει στη βελτίωση της παραγωγικής διαδικασίας και στην ποιοτική αναβάθμιση του προϊόντος συνδυάζοντας σύγχρονες και παραδοσιακές τεχνικές ελαιοκομίας. Το 2020 αποτελεί χρονιά ορόσημο καθώς το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο “Duvichus” είναι πλέον επίσημα πιστοποιημένο «Καλαμάτα Π.Ο.Π.» ελαιόλαδο, ενώ νέες ετικέτες ελαιολάδων με γεύσεις αρωματικών φυτών και εσπεριδοειδών βρίσκονται ήδη στα ράφια εξειδικευμένων καταστημάτων πώλησης ποιοτικών προϊόντων.

Οι ελαιώνες Παναγιωτακόπουλου βρίσκονται σε ευλογημένη για την καλλιέργεια της ελιάς τοποθεσία, στις πλαγιές της Μουριατάδας, στην αρχαία Αμφιγένεια, μεταξύ του όρους Αιγάλεω και του Κυπαρισσιακού Κόλπου. Η οικογένεια διατηρεί πιστοποιημένο ιδιωτικό τυποποιητήριο και συνεργάζεται με το επίσης πιστοποιημένο διφασικό ελαιοτριβείο “Αφοί Ζουρτσάνου” στους Μύλους Κυπαρισσίας. Τα υψηλής ποιότητας ελαιοπροϊόντα των ελαιώνων Παναγιωτακόπουλου διατίθενται από την εταιρεία Aeithalis στο Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γαλλία, ενώ σύντομα θα βρίσκονται και στις προθήκες των καταστημάτων της χώρας μας” σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση.


NEWSLETTER