Παρασκευή, 17 Ιουλίου 2020 18:29

Κυπαρισσία: Αναβολή Λευκής Νύχτας - Εκπτωτική βραδιά στις 14 Αυγούστου

Κυπαρισσία: Αναβολή Λευκής Νύχτας - Εκπτωτική βραδιά στις 14 Αυγούστου

Γενική συνέλευση πραγματοποίησε την Τετάρτη το απόγευμα ο Εμπορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας, συζητώντας θέματα που αφορούν τον εμπορικό κόσμο και την πόλη γενικότερα, εν μέσω μιας ακόμη κρίσης λόγω του κορονοϊού.

Επίσης συζητήθηκε η διεξαγωγή εκλογών οι οποίες και θα γίνουν άμεσα, ενώ πάρθηκαν αποφάσεις για δράσεις του συλλόγου.

Πιο συγκεκριμένα επισημάνθηκε η συνεχής αποδυνάμωση της πόλης από υπηρεσίες, καθώς και η ΔΕΥΑΤ με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα μετακινηθεί στα Φιλιατρά. Ακόμη για την πορεία του open mall τονίστηκε από τα μέλη να ασκηθούν πιέσεις προς το δήμο ώστε να μη χαθεί το έργο, ενώ συζητήθηκε και το πρόβλημα που έχει προκύψει με τα σκουπίδια.

Αποφασίστηκε ομόφωνα η οριστική αναβολή τέλεσης της Λευκής Νύχτας Κυπαρισσίας για το 2020 και η διεξαγωγή της το Σάββατο 19 Ιουνίου 2021, κατά το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, εορτή της Κυπαρισσίας, καθώς και η δημιουργία επιτροπής εθελοντών, που θα αναλάβει τη διοργάνωσή της. Επίσης η διεξαγωγή εκπτωτικής βραδιάς, με διευρυμένο ωράριο, στην Κυπαρισσία, την Παρασκευή 14 Αυγούστου. Τα καταστήματα της πόλης θα παρέχουν μεγάλες προσφορές και εκπτώσεις, ενώ θα υπάρχουν μικρές και μεγάλες εκπλήξεις για τους καταναλωτές από τον Εμπορικό Σύλλογο Κυπαρισσίας.

Τέλος υπήρξε ενημέρωση από τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Βαγγέλη Ξυγκώρο για το νέο χρηματοδοτικό εργαλείο για την κάλυψη τεχνολογικών αναγκών, με χρηματοδότηση 70% για πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις.

Αναφερόμενος στη γενική συνέλευση ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Δημήτρης Τερζής τόνισε: «Συζητήθηκε πλήθος προβλημάτων που έχει ο εμπορικός κόσμος της πόλης μας αλλά και η κοινωνία της Κυπαρισσίας. Ευελπιστούμε ότι θα δοθούν λύσεις, τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν ανακοινώσεις. Μια δύσκολη στιγμή που είναι για όλη τη χώρα και για όλο τον πλανήτη, ο εμπορικός κόσμος της Κυπαρισσίας θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να τα καταφέρει και να παρέχει τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες στους καταναλωτές. Καλούμε όλους να επισκεφθούν την όμορφη πόλη μας που μπορεί να καλύψει όλες τις ανάγκες του καταναλωτικού κοινού».

 

Κ.Μπ.