Τετάρτη, 19 Αυγούστου 2020 16:13

Το κυριακάτικο άνοιγμα καταστημάτων στην Αθήνα πρόβλημα για τη Μεσσηνία

Γράφτηκε από την

 

Περαιτέρω πίεση στην αγορά της Μεσσηνίας αναμένεται να προκαλέσει η απόφαση που επιτρέπει στα καταστήματα της Αθήνας να ανοίγουν τις Κυριακές από το Μάιο έως τον Οκτώβριο, και πιθανόν κι άλλες Κυριακές πέραν της περιόδου αυτής.

Τα ανοιχτά μαγαζιά της Αθήνας ενδέχεται να προσελκύσουν καταναλωτές από την επαρχία που θα συνδυάσουν τις αγορές τους με μια κυριακάτικη βόλτα στην πρωτεύουσα.   

Συγκεκριμένα, τα εμπορικά καταστήματα στην Αθήνα μπορούν πλέον να λειτουργούν σχεδόν όλες τις Κυριακές του χρόνου, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη του Κεντρικού Τομέα Αθηνών, που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ.

Με την απόφαση επιτρέπεται καταρχάς η προαιρετική λειτουργία, από την Τρίτη 18 Αυγούστου, των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές από τον Μάιο έως και τον Οκτώβριο, εκτός από τη δεύτερη Κυριακή του Αυγούστου.

Επίσης, με την απόφαση του αντιπεριφερειάρχη ενεργοποιείται το άρθρο 16 νόμου του ν. 4177/2013 παρ. 2, βάσει του οποίου δίνεται η δυνατότητα, μετά από διαβούλευση με τοπικούς και συλλογικούς φορείς, να επιτρέπεται η προαιρετική λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων και άλλες Κυριακές πέραν της περιόδου Μάιος – Οκτώβριος. Με βάση τη συγκεκριμένη απόφαση, το εν λόγω μέτρο θα ενεργοποιηθεί από τον Νοέμβριο του 2021.