Δευτέρα, 31 Αυγούστου 2020 09:24

Ικανοποίηση εμπόρων και πελατών: Επιασε τόπο η “Ημέρα Προσφορών” στην Καλαμάτα (φωτογραφίες)

Ικανοποίηση εμπόρων και πελατών: Επιασε τόπο η “Ημέρα Προσφορών” στην Καλαμάτα (φωτογραφίες)

Με υψηλές εκπτώσεις, που έφτασαν το 40% και 50% ακόμα και σε επώνυμα είδη ρουχισμού και το 80% σε εμπορεύματα για τα οποία αλλάζει η σεζόν, οι Καλαματιανοί αλλά και οι επισκέπτες της πόλης τίμησαν το Σάββατο την “Ημέρα Προσφορών” του εμπορικού κόσμου της Καλαμάτας.

Είναι χαρακτηριστικό πως, παρά την επιλογή κάποιων εμπόρων να κλείσουν τα καταστήματά τους από το μεσημέρι αντί για τις 8 το βράδυ, όπως ήταν κανονικά να γίνει, πολύς κόσμος συνέχισε τη βόλτα του στο κέντρο της πόλης και έκανε ψώνια.

Πάντως πολλοί καταναλωτές, Μεσσήνιοι κυρίως, βγήκαν και ψώνισαν το πρωί, εκμεταλλευόμενοι το ότι διάφορα είδη πωλούνταν με έκπτωση μέχρι και 80% μέχρι τη λήξη του κανονικού ωραρίου, και οι καταστηματάρχες ήθελαν να επωφεληθούν από την ημέρα για να διώξουν το εμπόρευμά τους γιατί σύντομα αλλάζει η σεζόν.

Στα περισσότερα καταστήματα οι προσφορές ξεκινούσαν από 50% και η μέρα φάνηκε να προχωρά καλά εισπρακτικά από τις πρώτες ώρες, με τους εμπόρους της πόλης να δηλώνουν ότι οι καταναλωτές ανταποκρίθηκαν. 

Σε ό,τι αφορά την τήρηση των μέτρων προφύλαξης για τον κορονοϊό, και εκεί φάνηκε ότι ο εμπορικός κόσμος αλλά και οι καταναλωτές ανταποκρίθηκαν με σύνεση - ενώ και η Δημοτική Αστυνομία βρισκόταν επί ποδός, μοιράζοντας μάσκες σε όσους δεν είχαν προνοήσει. Σε γενικές γραμμές και παρά τις ιδιαίτερες συνθήκες που επιβάλλει η πανδημία, η κίνηση χαρακτηρίστηκε ικανοποιητική από την πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Καλαμάτας Λίλιαν Ψηλάκη, σε δηλώσεις που έκανε στα μέσα ενημέρωσης.

Οι έμποροι βλέποντας ότι ο κόσμος βγήκε και ψώνισε προετοιμάζονται ώστε να προσαρμόσουν ανάλογα τις τιμές τους για το πρώτο 15νθήμερο του Σεπτεμβρίου, με καλές προσφορές για το κλείσιμο της σεζόν.

Οσο για τις εκπτωτικές τιμές, αυτές ξεκινούσαν από 20% στα καλλυντικά και 30% στα οπτικά. Οπως πάντα, πιο υψηλές ήταν οι εκπτώσεις στα ρούχα και τα παπούτσια, που είχαν μπει στη μισή τιμή και έφταναν μέχρι -70% και -80%.