Τετάρτη, 09 Σεπτεμβρίου 2020 22:55

Οι κλειδαριές ασφαλείας θα προστατεύσουν το σπίτι σας! Τι προτείνουν οι κλειδαράδες της Αγίας Παρασκευής!

Γράφτηκε από την
Οι κλειδαριές ασφαλείας θα προστατεύσουν το σπίτι σας! Τι προτείνουν οι κλειδαράδες της Αγίας Παρασκευής!

 

Οι απλές κλειδαριές δεν αποτελούν εμπόδιο για τους διαρρήκτες. Με ένα κατάλληλα λυγισμένο σύρμα είναι αρκετό για να παραβιαστούν. Αντίθετα οι κλειδαριές με τον κυλινδρικό «αφαλό» ασφαλείας τοποθετούνται εύκολα και προσφέρουν μεγαλύτερη ασφάλεια.

Κανένας σχεδόν δεν μπορεί να προστατευτεί, όταν μία διάρρηξη γίνεται «οργανωμένα». Εάν όμως τοποθετηθούν στις πόρτες εισόδου γερές κλειδαριές οι οποίες δεν ανοίγουν εύκολα, τότε οι πιθανότητες να απογοητευτεί ο επίδοξος διαρρήκτης πολλαπλασιάζονται. Προκειμένου όμως ο κλειδαράς στην Αγία Παρασκευή να προστατεύσει αποτελεσματικά την περιουσίας σας, θα πρέπει να αφαιρέσει την παλιά χωνευτή κλειδαριά και να τοποθετήσει ένα νέο μοντέλο κλειδαριάς που λειτουργεί με 13 στοιχεία ασφάλισης σε 3 διαφορετικά επίπεδα. Πρόσθετα, το κλειδί αυτής της κλειδαριάς θα έχει μία ιδιαίτερη διαμόρφωση και μία επιπλέον κοπή ασφαλείας. Τα ενσωματωμένα στοιχεία της από σκληρό μέταλλο καθιστούν αδύνατο το τρύπημα της. Επίσης, μεγάλη ασφάλεια προσφέρουν και οι κύλινδροι νέας γενιάς, οι οποίοι διαθέτουν και ένα μεταλλικό κάλυμμα που αποτρέπει αποτελεσματικότερα τον κίνδυνο επέμβασης.

 

Εσωτερικές πόρτες

Εκτός από τις εξώπορτες, κλειδαριές ασφαλείας καλό είναι να τοποθετούνται και στις εσωτερικές πόρτες και τα χωρίσματα. Μόνον έτσι θα μπορέσετε να καλύψετε τις υψηλές απαιτήσεις ασφαλείας. Τις χωνευτές κλειδαριές, με υποδοχή για αφαλό, θα τις αγοράσετε σύμφωνα με τα υπάρχοντα δείγματα των κλειδαράδων. Μπορείτε ακόμη να πάρετε τις διαστάσεις της παλιάς κλειδαριάς. Κατά την αγορά της νέας κλειδαριάς θα πρέπει να λάβετε υπ' όψιν σας το σχήμα, (στρογγυλεμένο ή με γωνίες), το πλάτος και το μήκος του κυπριού. Επίσης σημαντικό στην επιλογή της κλειδαριάς, είναι και η κατεύθυνση που ανοίγει η πόρτα. Εξάλλου, θα πρέπει να προσέξετε όταν η πόρτα που θα τοποθετήσετε την κλειδαριά έχει πατούρα. Σε τέτοιες πόρτες η γλώσσα και το μάνδαλο είναι τοποθετημένα στο άκρο του κυπριού, ενώ σε πόρτες χωρίς πατούρα, η γλώσσα και το μάνδαλο βρίσκονται ακριβώς στη μέση τον κυπριού.


Εξωτερικές πόρτες

Σε όλες τις πόρτες με πρόσβαση στο εξωτερικό περιβάλλον, θα πρέπει να τοποθετούνται προστατευτικές μετόπες. Τέτοιες πόρτες είναι οι εξώπορτες, οι κύριες πόρτες εισόδου των διαμερισμάτων, οι πόρτες δεύτερης εισόδου, όπως π.χ. πόρτες πρόσβασης της κουζίνας, της αποθήκης, του γκαράζ ή άλλων βοηθητικών χώρων οι οποίες είναι συνδεδεμένες με την κατοικία. Οι προστατευτικές μετόπες αποτελούνται από το εσωτερικό και εξωτερικό πόμολο και τα αντίστοιχα μέτωπα για την εσωτερική και εξωτερική πλευρά, και εμποδίζουν την απευθείας «επέμβαση» στην κλειδαριά από έναν διαρρήκτη, όπως είναι το τρύπημα, το σπάσιμο ή το «ξήλωμα». Τα μέτωπα βιδώνονται από την εσωτερική πλευρά της πόρτας και δεν δίνουν καμία ευκαιρία στο διαρρήκτη να επέμβει από έξω, καθώς κατασκευάζονται από ανοξείδωτο μέταλλο, ορείχαλκο ή σκληρό αλουμίνιο. Το εξωτερικό μέτωπο αποτελείται συνήθως από μέταλλα υψηλής ποιότητας τα οποία αντιστέκονται ακόμη και στις πιο βίαιες προσπάθειες διάρρηξης ή διάτρησης. Ο κυλινδρικός αφαλός ασφαλείας καλύπτεται από μία ξεχωριστά τοποθετημένη μετώπη προστασίας με περιστρεφόμενο μεταλλικό δίσκο, αφήνοντας μόνο μία μικρή σχισμή για την εισαγωγή του κλειδιού.

Σημαντικές πληροφορίες για την τοποθέτηση κλειδαριάς από εσάς

• Εάν η νέα κλειδαριά δεν ταιριάζει στην πόρτα, μπορείτε να μεγαλώσετε τη φωλιά, χρησιμοποιώντας ένα σφυρί και ένα σκαρπέλο. Το κλειδί δεν χρειάζεται να αφαιρεθεί. Οι κυλινδρικές κλειδαριές ασφαλείας δεν μπορούν να ανοίξουν από την άλλη πλευρά, όταν το κλειδί είναι τοποθετημένο πάνω στην κλειδαριά. 
 

• Το μήκος του αφαλού που θα τοποθετηθεί, επιλέγεται ανάλογα με τον τύπο και το πάχος της πόρτας και των μετοπών. Γι' αυτό τοποθετήστε πρώτα τις μετόπες των πόμολων και μετά μετρήστε τα μήκη, από το κέντρο προς τις δύο πλευρές, χρησιμοποιώντας ένα ειδικό κλειδί μέτρησης.

• Για το κλείδωμα της πόρτας του 
WC, υπάρχει ένας μικρός περιστρεφόμενος διακόπτης αντί για κλειδί. Το κόκκινο σημάδι που είναι ορατό από την εξωτερική πλευρά δείχνει εάν η πόρτα είναι κλειδωμένη. Σε περίπτωση ανάγκης, η πόρτα μπορεί να ανοιχτεί με ένα εργαλείο-κλειδί.

• Θυμηθείτε την ώρα που δίνετε την παραγγελία σας στον κλειδαρά, να προσδιορίζετε εάν η πόρτα ανοίγει δεξιά ή αριστερά, για να προμηθευτείτε το κατάλληλο πόμολο. 
 

• Οι βίδες που εισέρχονται στο ξύλο διαπερνώντας το κυπρί, να μην προεξέχουν. Επιλέξτε βίδες με μικρότερο κεφάλι ή φρεζάρετε τις οπές.

• Τοποθετήστε το κλειδί στον αφαλό, έτσι ώστε το δόντι μανδάλωσης να βρίσκεται ακριβώς κάθετα. Μετά εισάγετε και κεντράρετε τον αφαλό.

• Περάστε τη μακριά βίδα στερέωσης μέσα από το κυπρί και σφίξτε την. Μετά ελέγξτε τη σωστή λειτουργία της κλειδαριάς.

• Η κατεύθυνση ανοίγματος της πόρτας είναι σημαντική και θα πρέπει να δώσετε τη δέουσα σημασία κατά την επιλογή και αγορά της κλειδαριάς ή ορισμένων πόμολων. Εάν οι μεντεσέδες βρίσκονται στην αριστερή πλευρά, όταν ανοίγετε την πόρτα προς το μέρος σας, τότε γίνεται λόγος για άνοιγμα αριστερά, στην αντίθετη περίπτωση μιλάμε για άνοιγμα δεξιά.


NEWSLETTER