Τρίτη, 27 Απριλίου 2021 08:11

Κινείται η αγορά στην Καλαμάτα: Μεγάλη ζήτηση σε πασχαλινά είδη

Γράφτηκε από τον
Κινείται η αγορά στην Καλαμάτα: Μεγάλη ζήτηση σε πασχαλινά είδη

Την τιμητική τους έχουν από την προπερασμένη εβδομάδα τα καταστήματα της Καλαμάτας με πασχαλινά είδη.

Μπορεί για δεύτερη χρονιά το Πάσχα να εορτάζεται με περιορισμούς, ωστόσο η αγορά μιας λαμπάδας από το νονό στο βαφτιστήρι ή η προμήθεια διακοσμητικών για το σπίτι είναι κατά πολλούς έθιμα τα οποία μένουν αναλλοίωτα ακόμα και σε καιρούς κρίσεων, ιδίως φέτος που επιτράπηκε το άνοιγμα των ναών σε σχέση με πέρυσι. 

Το γεγονός αυτό επιβεβαίωσαν στην «Ε» γυναίκες επιχειρηματίες του κλάδου, τονίζοντας πως αναμένουν ακόμα μεγαλύτερο αγοραστικό ενδιαφέρον από το καταναλωτικό κοινό, οδεύοντας προς την Ανάσταση.

Από πλευράς προϊόντων οι τιμές είναι ικανοποιητικές, αποτελώντας ένα επιπλέον δέλεαρ ώστε οι Καλαματιανοί να κάνουν τη βόλτα τους αυτές τις μέρες στην αγορά του κέντρου, στηρίζοντας κατ' επέκταση την τοπική οικονομία, η οποία προσπαθεί να βρει τα πατήματά της εν μέσω περιορισμών.

 

Σταυρούλα Πανταζοπούλου (“Decorativo”)

 «Ανατρέχοντας στο 2019, το έτος που δουλέψαμε υπό φυσιολογικούς ρυθμούς πριν την πανδημία, φέτος μπορώ να πω πως είναι πολύ πιο αισιόδοξα τα πράγματα. Η περασμένη εβδομάδα έκλεισε με θετικό πρόσημο. Από πλευράς καιρού θα μπορούσε να είναι λίγο καλύτερος το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε ώστε να βγει ο κόσμος έξω, αλλά και πάλι η κίνηση ήταν ικανοποιητική. Πλέον αναμένουμε την κορύφωση της αγοραστικής κίνησης αυτές τις μέρες, μιας και το καταναλωτικό κοινό στην Ελλάδα αφήνει ορισμένα ψώνια του συνήθως για την τελευταία στιγμή. Ο κόσμος δείχνει πως έχει καλύτερη διάθεση σε σχέση με το Πάσχα του 2020 και αυτό φαίνεται από την κινητικότητα στο κέντρο. Αρκετοί καταναλωτές παράλληλα προτιμούν να κάνουν τις αγορές τους μέσω e-shop, επιλέγοντας την ασφάλεια της απόστασης. Τα δώρα σε αυτή την περίοδο προορίζονται κυρίως για τα παιδιά, ωστόσο δεν λείπουν και εκείνοι που αγοράζουν κάτι συμβολικό για φίλους και συγγενείς. Η διακόσμηση ενός σπιτιού ανάλογα με κάποια εορταστική περίοδο αποτελεί παραδοσιακά ένα ευχάριστο γεγονός για τις οικογένειες, δίνοντας μια ώθηση και στις δικές μας επιχειρήσεις».

 

Αγλαΐα Κουκούτση (“Επιλογές”)

«Σε σχέση με πέρυσι φυσικά δεν έχουμε κάποιο δείκτη σύγκρισης ως προς την αγοραστική κίνηση, ωστόσο σε σχέση με το 2019 μπορώ να πω πως είναι αρκετά καλύτερη. Το γεγονός πως έλειψαν οι λαμπάδες και το έθιμο που τις συνοδεύει να προσφέρονται κατά τη διάρκεια της πασχαλινής περιόδου, έχει στρέψει αρκετούς καταναλωτές να ψωνίζουν φέτος με μεγαλύτερη συχνότητα. Η λαμπάδα άλλωστε δεν αφορά μόνο τα παιδιά, αποτελώντας ένα δώρο ανάμεσα σε ζευγάρια ή ακόμα και σε φίλους. Παράλληλα, ως δώρα επιλέγονται είδη που συνδέονται με τις μέρες αυτές, όπως μια αυγοθήκη, ένα διακοσμητικό αυγό ή γενικότερα ένα ανοιξιάτικο προϊόν. Η ζήτηση στα πασχαλινά είδη ξεκίνησε από την προπερασμένη εβδομάδα, σημείωσε ιδιαίτερη αύξηση την περασμένη και πλέον περιμένουμε παραδοσιακά η Μεγάλη Εβδομάδα να είναι ακόμα πιο δυνατή, αναμένοντας τα λεγόμενα ψώνια της τελευταίας στιγμής, αλλά και τις ενδεχόμενες αγορές από επισκέπτες της πόλης που έρχονται συνήθως από τη Μεγάλη Πέμπτη και έπειτα».

Τ. Αν.


NEWSLETTER