Τετάρτη, 28 Απριλίου 2021 17:05

Διπλή διάκριση για το μεσσηνιακό ελαιόλαδο “Λάδι βιώσας”

Γράφτηκε από την

Με δύο βραβεία διακρίθηκε το μεσσηνιακό ελαιόλαδο “Λάδι βιώσας” στο διαγωνισμό "Gourmet Exhibition" που διοργανώνεται από το 2016 στη Θεσσαλονίκη.

Ειδικότερα, το λάδι βιώσας |||| Ladi Biosas, κέρδισε χρυσό βραβείο για την ποιότητα του ελαιολάδου και χάλκινο για το σχεδιασμό της κεραμικής συσκευασίας. 

Ανάμεσα σε 880 προϊόντα και 100 κριτές, το "Λάδι βιώσας" από το Κεφαλόβρυσο Μεσσηνίας άγγιξε το απόλυτο στις κρίσεις λαμβάνοντας βραβεία και στις δύο κατηγορίες συμμετοχής, συνεπώς η πλήρως καθετοποιημένη παραγωγική διαδικασία που ακολουθεί από το 2010 με συμμετοχή σε κάθε στάδιο δημιουργίας του προϊόντος επισφραγίζεται με την συγκεκριμένη διάκριση.

«Βέβαια ένα δίκτυο συνεργατών κατέστησε τη βράβευση μονόδρομο, ξεκινώντας από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Στέρνας Μεσσηνίας που υπομένει τις ιδιαιτερότητές μας, τον Νικόλα Κουτσούκο -Χημικό & ιδρυτή του Σχολείου Ελιάς και Ελαιολάδου Καλαμάτας- που απομονώνει την ουσία, την αποκωδικοποιεί, οδηγώντας προς τη βράβευση και τους ΗΑΚΑΗ ceramics (Γ. Βαβάτση | Ι.Τσίρου) που δημιουργούν στο χέρι, ένα-ένα τα κεραμικά μπουκάλια υπερθεματίζοντας τη μοναδικότητα του τελικού προϊόντος» τονίζει η σχετική ανακοίνωση.