Κυριακή, 02 Μαϊος 2021 09:21

Ανάσταση από Δευτέρα αναμένει η εστίαση (βίντεο)

Γράφτηκε από τον
Ανάσταση από Δευτέρα αναμένει η εστίαση (βίντεο)

 

Ετοιμη είναι η εστίαση της Καλαμάτας και περιμένει τον κόσμο με χαμόγελο στα χείλη, για το άνοιγμα από τη Δευτέρα του Πάσχα 3 Μαΐου, όπως επισημαίνει ο πρόεδρος του Συλλόγου Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής Καλαμάτας (ΣΚΕΑΚ) Νίκος Μαλαπέτσας.

Εύχεται να πάνε όλα καλά, καλεί τον κόσμο να τηρήσει τα μέτρα και εκτιμά ότι η πόλη θα είναι πρώτη προτεραιότητα για τον εγχώριο τουρισμό.

Ο κ. Μαλαπέτσας ζητεί από την κυβέρνηση να διορθώσει τα λάθη, παρατηρεί πως οι επιχειρηματίες ξεκινούν χωρίς στήριξη και εκφράζει την αισιοδοξία του ότι το φετινό καλοκαίρι θα είναι καλύτερο από το περσινό.

Αναλυτικά, ο πρόεδρος του ΣΚΕΑΚ Ν. Μαλαπέτσας σημειώνει για την επανεκκίνηση της εστίασης: “Είμαστε έτοιμοι, η εστίαση ήταν πάντα έτοιμη και θα περιμένει τον κόσμο με ανοιχτές τις πόρτες, με σηκωμένα τα ρολά και με χαμόγελο στα χείλη. Τα υγειονομικού χαρακτήρα μέτρα που έχουν εξαγγελθεί, εννοείται ότι θα τα τηρήσει όλη η εστίαση. Από κει και πέρα ευχόμαστε να πάνε όλα καλά, ο κόσμος να βοηθήσει με τη συμμετοχή του να τηρηθούν τα μέτρα, και να συνεχίσουμε, έτσι ώστε στο τέλος να είμαστε πλήρως ελεύθεροι”.

Για τα ζητήματα στήριξης της εστίασης από την κυβέρνηση παρατηρεί: “Υπάρχουν θέματα που ζητάμε από την κυβέρνηση. Το τελευταίο είναι το θέμα που προέκυψε με τη μουσική. Ανοίγουμε τα καταστήματα εστίασης και μας είπαν ότι απαγορεύεται να υπάρχει μουσική. Από τη στιγμή που είναι κλειστά τα μπαρ και τα κλαμπ και είναι ανοιχτά μόνο τα καφέ και τα εστιατόρια, μια μουσική που πάντα είναι συνοδευτική του ποτού ή του φαγητού, δεν νομίζουμε ότι δημιουργεί πρόβλημα μετάδοσης του κορονοϊού. Θεωρούμε ότι είναι μια λάθος απόφαση και η κυβέρνηση οφείλει να τη διορθώσει. Από κει και πέρα υπάρχουν θέματα οικονομικά, στήριξης του κλάδου, τα οποία δεν έχουν ολοκληρωθεί. Το πρόγραμμα του 7% που ήταν με την προκαταβολή, κανένας επιχειρηματίας δεν έχει πάρει κάτι, δεν έχουμε καταθέσει ακόμα αιτήσεις. Αρα ξεκινάμε χωρίς χρήματα, με δανεικά όλοι. Ευελπιστούμε ότι σύντομα θα διορθωθούν αυτά τα λάθη και θα έχουμε αποτέλεσμα”.

Οσον αφορά την εικόνα και την προοπτική της Καλαμάτας τη φετινή τουριστική περίοδο, επισημαίνει: “Εμείς είμαστε από τη φύση μας αισιόδοξοι άνθρωποι. Πιστεύουμε ότι η Καλαμάτα είναι ένας τοπ προορισμός, είναι ένας προορισμός δίπλα στην πρωτεύουσα, στην Αθήνα που έχει 5 εκατομμύρια κόσμο. Είμαστε ένας προορισμός που δεν επλήγη από τον κορονοϊό, δεν μπήκαμε στο «κόκκινο». Αρα εκτιμούμε ότι θα είμαστε πρώτη προτεραιότητα για τον εγχώριο τουρισμό. Από τον εξωτερικό τουρισμό τα πράγματα είναι πιο δύσκολα, αλλά πιο δύσκολα είναι για όλη τη χώρα”.

Τέλος, εκτιμά ότι το φετινό καλοκαίρι θα είναι καλύτερο από το περσινό, με μεγαλύτερη διάρκεια: “Εκτιμώ ότι θα είναι καλύτερο, τουλάχιστον ως προς τη διάρκειά του, στο τέλος, όχι στην αρχή. Στην αρχή θα πάμε με καθυστέρηση, δεν νομίζω ότι θα ξεκινήσουμε άμεσα, δηλαδή 10 - 15 Μάη που λένε ότι θα ξεκινήσει ο τουρισμός. Αλλά εκτιμώ ότι από τα μέσα Ιουνίου θα πάμε πάρα πολύ καλά. Κι εκτιμώ ότι δεν θα τελειώσουμε όπως τελειώσαμε πέρσι, το Σεπτέμβρη, αλλά θα παραταθεί Οκτώβρη και Νοέμβρη”.

Γ.Σ.


NEWSLETTER