Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου 2021 07:53

Δρομολογείται λύση για επιχειρήσεις ΒΙΠΕ

Γράφτηκε από την
Δρομολογείται λύση για επιχειρήσεις ΒΙΠΕ

 

Πραγματοποιήθηκε χθες συνάντηση μεταξύ του υπουργείου Βιομηχανίας, των επιχειρηματιών και της ΕΤΒΑ που φέρει την ευθύνη λειτουργίας της ΒΙΠΕ Καλαμάτας.

Σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν στη συνάντηση υπουργείου-επιχειρηματιών-ΕΤΒΑ, αυτή πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό και εποικοδομητικό κλίμα και για πρώτη φορά εδώ και πολύ καιρό δόθηκε η ευκαιρία να συζητηθούν τα προβλήματα με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων μερών. Παράλληλα υπήρξε δέσμευση από όλες τις πλευρές ώστε να βρεθούν από κοινού λύσεις, και συμφωνήθηκαν τα επόμενα βήματα που πρέπει να γίνουν, τόσο για την αντιμετώπιση των ζητημάτων που θέτουν οι επιχειρηματίες, όσο και για τη διευθέτηση των εξωδίκων που έχει αποστείλει η ΕΤΒΑ, αλλά και για την επικαιροποίηση του κανονισμού λειτουργίας της ΒΙΠΕ, που πρέπει σύντομα να δρομολογηθεί.

Σε σχετικό δελτίο Τύπου του βουλευτή Περ. Μαντά σημειώνεται ότι:

Η συνάντηση μεταξύ του υπουργείου Ανάπτυξης, των επιχειρηματιών της ΒΙΠΕ Καλαμάτας και της ΕΤΒΑ, ώστε να βρεθούν λύσεις για την αντιμετώπιση των ζητημάτων που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις και για τη διευθέτηση των εξωδίκων, δρομολογήθηκε κατά τη διάρκεια συνάντησης του βουλευτή με τη γενική γραμματέα Βιομηχανίας του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων Θέμιδα Ευτυχίδου.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με την ανακοίνωση του πολιτικού γραφείου του Μεσσήνιου βουλευτή: «Σε συνέχεια της πρόσφατης τηλεφωνικής τους επικοινωνίας, ο κ. Μαντάς είχε τη δυνατότητα να συζητήσει και διά ζώσης για τα διαχρονικά ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται εντός της ΒΙΠΕ Καλαμάτας. Από την πλευρά του στάθηκε ιδιαίτερα στα προβλήματα ελλιπούς ασφάλειας και περίφραξης του χώρου, στις κλοπές και τις φθορές που πραγματοποιούνται, στις ελλείψεις στον ηλεκτροφωτισμό, στην αποστράγγιση των όμβριων υδάτων, καθώς και στην καθαριότητα και τη συντήρηση των κοινόχρηστων χώρων. Παράλληλα σημείωσε τις συστηματικές προσπάθειες που καταβάλλουν οι επιχειρηματίες για την αντιμετώπιση των προβλημάτων αυτών, τονίζοντας ότι σε πολλές περιπτώσεις δίνονται πρόσκαιρες λύσεις με δική τους επιβάρυνση, κάτι που δεν θα έπρεπε να συμβαίνει. Παράλληλα μετέφερε στη γενική γραμματέα την ανάγκη να υπάρχει ένας μόνιμος και σταθερός δίαυλος επικοινωνίας, προκειμένου να αντιμετωπίζονται τα προβλήματα όπως ανακύπτουν».

Από την πλευρά της η κ. Ευτυχίδου ευχαρίστησε τον βουλευτή για το ενδιαφέρον του και τη δραστηριότητά του γύρω από τα ζητήματα της ΒΙΠΕ Καλαμάτας και τον ενημέρωσε.


NEWSLETTER