Τετάρτη, 24 Νοεμβρίου 2021 08:29

Προειδοποιητική στάση εργασίας από πράκτορες ΟΠΑΠ

Γράφτηκε από τον
Προειδοποιητική στάση εργασίας από πράκτορες ΟΠΑΠ

 

Προειδοποιητική στάση εργασίας πραγματοποιούν σήμερα Τετάρτη από τις 9 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι οι επαγγελματίες πράκτορες ΟΠΑΠ πανελλαδικά.

Στο επίκεντρο της διαμαρτυρίας τους είναι η νέα υπουργική απόφαση η οποία αποκλείει πελάτες που διαθέτουν πιστοποιητικό rapid test (σε αντίθεση με άλλους ομοειδείς κλάδους και καταστήματα της αγοράς) από το να εισέλθουν από τη Δευτέρα στα πρακτορεία.

Σε σχετική ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Πρακτόρων Παιχνιδιών Πρόγνωσης ΟΠΑΠ Α.Ε. σημειώνεται χαρακτηριστικά:

«Όλοι γνωρίζουμε ότι ο κλάδος μας συγκαταλέγεται στους πλέον δοκιμασμένους και πληττόμενους στις συνθήκες που δημιούργησε η πανδημία. Παρ’ όλα αυτά η κατανόηση, η ανταπόκρισή μας σε κάθε κυβερνητική οδηγία, αλλά και η πρωτοβουλία μας για την προστασία της δημόσιας υγείας, ήταν (και είναι) κατά γενική ομολογία παροιμιώδης.

Δυστυχώς όμως και παρά τους προφορικούς επαίνους για όλα τα παραπάνω, ο κλάδος μας βρέθηκε αντιμέτωπος με κάθε αδικία πάσης φύσεως, είτε αυτή είναι οικονομική είτε είναι επαγγελματική, ακόμη και σε όρους λειτουργίας.

Αποκορύφωμα δε υπήρξε η νέα υπουργική απόφαση η οποία και αποκλείει στους πελάτες μας που διαθέτουν πιστοποιητικό rapid test (σε αντίθεση με άλλους ομοειδείς κλάδους και καταστήματα της αγοράς) το να εισέλθουν από την Δευτέρα στα καταστήματα μας.

Συσσωρευμένων των αδικιών που υφίσταται ο κλάδος μας -παρ’ όλες τις αμέτρητες συναντήσεις με αρμόδιους φορείς- τα τελευταία δύο χρόνια, αποφασίστηκε έκτακτη σύγκληση του Δ.Σ της ΠΟΕΠΠΠ σήμερα Σάββατο 20 Νοεμβρίου.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης συζητήθηκαν προτάσεις μέσα στο κοινά αποδεκτό πλαίσιο για την απαραίτητη αντίδραση του κλάδου και πάρθηκαν οι εξής αποφάσεις:

Προειδοποιητική στάση εργασίας την Τετάρτη 24 Νοεμβρίου από το πρωί έως και τις 3 μ.μ.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας συναδέλφων έξω από το Yπουργείο Οικονομικών το πρωί της ίδιας μέρας.

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας των συναδέλφων όλης της χώρας έξω από κτήρια κυβερνητικών φορέων σε διάφορες πόλεις (τις οποίες και θα οργανώσουν τα κατά τόπους σωματεία), το πρωί της ίδιας μέρας».

Κ.Μπ.


NEWSLETTER