Πέμπτη, 16 Δεκεμβρίου 2021 08:20

«Musses boutique»: Ένα γευστικό ταξίδι στα υπέροχα κρασιά της Ιταλίας

«Musses boutique»: Ένα γευστικό ταξίδι στα υπέροχα κρασιά της Ιταλίας

Μια βραδιά γεμάτη υπέροχες γεύσεις και ιδιαίτερα αρώματα θα διοργανώσει τη Δευτέρα στις 7.30 μ.μ. το κατάστημα «Musses boutique» στην οδό Κρήτης, στο ύψος της Βύρωνος.

Η πρόσκληση κάνει λόγο για ένα γευστικό ταξίδι στην Ιταλία και στα υπέροχα κρασιά της, μέσα από την γκάμα της «Villa Antinori».

Πρόκειται για μια εταιρεία γνωστή όχι μόνο στους κύκλους των έμπειρων επαγγελματιών αλλά και στους απλούς λάτρεις του οίνου. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως στα προϊόντα της έχουν απονεμηθεί πολλά βραβεία σε διάφορες γευσιγνωσίες και εκθέσεις. Η μοναδικότητα αυτού του ποτού βρίσκεται στο αρχικό του μείγμα, το οποίο ουσιαστικά δεν συναντάται αλλού στον κόσμο.

Συνήθως οι οινοπαραγωγοί χρησιμοποιούν τοπικές πρώτες ύλες, οι οποίες αναπτύσσονται σε μια συγκεκριμένη περιοχή. Οι άνθρωποι της «Villa Antinori» ωστόσο, αποφάσισαν να σπάσουν τα στερεότυπα, δημιουργώντας ένα προϊόν που έμελε να ξεχωρίσει στον «χάρτη» του κρασιού. Στράφηκαν έτσι όχι μόνο σε ιταλικές, αλλά και σε παραδοσιακές γαλλικές ποικιλίες σταφυλιών, σε έναν ασυνήθιστο συνδυασμό ο οποίος πρόσφερε στην εταιρεία την απόκτηση της φήμης παραγωγής ποτών υψηλής ποιότητας με ισορροπημένη γεύση και άρωμα, ικανή να τραβήξει το ενδιαφέρον ακόμα και του πιο απαιτητικού ουρανίσκου.

Με ένα ταξίδι στον κόσμο του κρασιού λοιπόν να είναι πάντα μια απολαυστική εμπειρία, το κατάστημα «Musses boutique» προσκαλεί τους λάτρεις των ποιοτικών ποτών σε ένα “Christmas Wine Tasting”, προσφέροντας στον συγκεκριμένο χώρο έκπτωση 15% σε όσους παρευρεθούν για την αγορά κρασιών.

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΚΡΑΣΙΩΝ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΓΟΥΣΤΑ

Πόσες εικόνες μπορεί να νιώσει κανείς κλείνοντας τα μάτια του και απλώς μυρίζοντας ένα ποτήρι κρασί; Πόσα στοιχεία μπορεί να περικλείει μέσα της μια γουλιά;

Οι απαντήσεις αυτές θα δοθούν στo event οινογνωσίας στις «Musses», το οποίο θα περιλαμβάνει προτάσεις για όλα τα γούστα. Πρόκειται για τα κρασιά Villa Antinori Bianco (Toscana I.G.T.), Villa Antinori Rosso (Toscana I.G.T.), Castello Del Poggio (Moscato d’ Asti D.O.C.G.), Cuvée 1821 (Prosecco Rosé D.O.C.), “Nèprica” (Puglia I.G.T.), Cipresseto (Toscana Rosé I.G.T.), “Oro” Val D’Oca (Prosecco D.O.C.) και Francesco Capetta (Piemonte D.O.C.), με το κάθε μπουκάλι να κρύβει και ένα γευστικό μυστικό που αξίζει να ανακαλύψετε!

ANTINORI

Villa Antinori Bianco (Toscana I.G.T.)

Malvasia – Trebbiano – Pinot Grigio – Pinot Bianco – Riesling

Ένα παραδοσιακό λευκό κρασί που παράγεται το 1931 από τον Marchese Niccolò Antinori. Αχυροκίτρινο χρώμα, με φινετσάτο άρωμα που θυμίζει ανανά, ροδάκινο και λευκά λουλούδια. Γεμάτο και ζωηρό, με όμορφη αρωματική ένταση. Συνδυάστε το με: Λευκά λιπαρά ψάρια στην σχάρα με λαδολέμονο, λευκά λεμονάτα κρέατα, μπακαλιάρο, γλώσσα, ζυμαρικά με λευκές σάλτσες, πιάτα με τρούφα.

Villa Antinori Rosso (Toscana I.G.T.)

Syrah – Cabernet Sauvignon – Petit Verdot – Merlot – Sangiovese

Η έντονη και πολύπλοκη μύτη του προσφέρει φρουτώδεις νότες από μαύρα κεράσια, δαμάσκηνα, μέντα και μαύρου πιπεριού. Στο στόμα έχει μεσαίο σώμα, καλά στρογγυλεμένο με εύπλαστο, με μαλακές ταινίες και μακρά επίγευση. Συνδυάστε το με: Πιάτα ζυμαρικών, παραδοσιακό στιφάδο με κουνέλι, κόκκινο κρέας με πλούσια κόκκινη σάλτσα. 

ZONIN

Τα Zonin Prosecco εκφράζουν μια ποικιλία αποχρώσεων που ανταποκρίνονται στις μεταβαλλόμενες προτιμήσεις των σύγχρονων καταναλωτών που εκτιμούν τα προσιτά αλλά υψηλής ποιότητας αφρώδη κρασιά. Η ειδική μέθοδος παραγωγής, με επίκεντρο τη σχολαστική διατήρηση των γλευκών σε ελεγχόμενη θερμοκρασία μέχρι το pris – de – mousse – δεύτερη ζύμωση – σε μεγάλα δοχεία (μέθοδος Charmat), διατηρώντας τα τυπικά ποικιλιακά χαρακτηριστικά, ενισχύοντας τα αρώματα και υπογραμμίζοντας τη φρεσκάδα και την απολαυστική γεύση. 

Castello Del Poggio (Moscato d’ Asti D.O.C.G.)  

Moscato Bianco

Το χρώμα του είναι λαμπερό κιτρινοπράσινο, με απαλό αφρισμό. Στη μύτη είναι έντονο με αρώματα λουλουδιών όπως γιασεμί και πορτοκαλιάς και φρουτώδες. Στο στόμα είναι γλυκό, με ελαφρύ σώμα, μεγάλη ένταση αρωματική στο στόμα με μακριά επίγευση. Ιδανικό ως απεριτίφ, γλυκά, φρουτοσαλάτες.

Cuvée 1821 (Prosecco Rosé D.O.C.)

Glera – Pinot Nero

Αρωματικό και φρουτώδες με νότες λουλουδιών, κόκκινων μήλων και φρεσκοκομμένων μούρων & άγριων φραουλών. Στο στόμα είναι φρέσκο με απολαυστικό αφρισμό, αφήνοντας λουλουδένιες νότες και καρπών όπως του αμυγδάλου. Εξαιρετικό ως απεριτίφ, ιδανικό συμπλήρωμα με risotto γαρίδας, ψητά ψάρια και λιπαρές μακαρονάδες.

TORMARESCA 

Η αμπελουργία στην Apulia είναι ιστορία και ταυτόχρονα καινοτομία. Το κτήμα Tormaresca, είναι η έκφραση αυτών των δύο πνευμάτων. Χαρακτήρας, προσωπικότητα είναι τα χαρακτηριστικά που προσδίδει το έδαφος της Apulia σε όλες τις ποικιλίες που καλλιεργούνται εδώ, αυτόχθονες ή μη. Η οικογένεια Antinori ξεκίνησε επενδύοντας στην περιοχή το 1998 καθώς πίστευαν ότι είναι μία από τις πιο πολλά υποσχόμενες περιοχές στην Ιταλία για την παραγωγή κρασιών κορυφαίας ποιότητας με δυνατή εδαφική ταυτότητα. 

“Nèprica” (Puglia I.G.T.)

Negroamaro

Έντονο ρουμπινί χρώμα. Στη μύτη απελευθερώνονται αρώματα κόκκινων φρούτων και μαύρων κερασιών, με νύξεις καραμελωμένων φρούτων και γλυκόριζας. Η γεύση είναι απαλή από την πρώτη κιόλας αίσθηση, με μαλακές τανίνες και καλή δομή που υποστηρίζεται από μία ισορροπημένη φρεσκάδα. Παλαίωση αρχικά σε ανοξείδωτες δεξαμενές για 8 μήνες και για ακόμη 4 μήνες στη φιάλη. Συνδυάστε το με: Burgers, lasagna, πιάτα με κιμά.

Cipresseto (Toscana Rosé I.G.T.)

Sangiovese – Canaiolo

Απαλό, καλοκαιρινό ροζέ χρώμα με έντονα φρουτώδη στοιχεία. Το αρωματικό μπουκέτο αποτελείται από φρεσκοκομμένες φράουλες, raspberries, καθώς και φλούδα πορτοκαλιού, ροζ grapefruit και νότες ανανά. Στο στόμα είναι μαλακό με γεμάτη γεύση, ισορροπημένη οξύτητα, αφήνοντας μία κομψή ορυκτή επίγευση. Συνδυάστε το με: αλμυρές τάρτες, pizza, αλλαντικά, γεμιστά, σολομό, τόνο, πίτες και ethnic κουζίνα, carbonara.

 

VAL D’OCA

“Oro” Val D’Oca (Prosecco D.O.C.) 

Glera

Αχυροκίτρινο χρώμα με αρώματα λευκών λουλουδιών, πράσινου μήλου και φρέσκου ροδάκινου. Η γεύση ακολουθεί τα αρώματα με δροσιστική οξύτητα και έντονο φρουτώδες τελείωμα. Είναι απολαυστικό μόνο του, αλλά συνοδεύει ελαφριά ορεκτικά, θαλασσινά.

CAPETTA

Francesco Capetta (Piemonte D.O.C.) 

Brachetto

Ένα υπέροχο, αφρώδες γλυκό κόκκινο κρασί με ρουμπινί αποχρώσεις. Η γεύση του είναι γλυκιά και στρογγυλή με χαρακτηριστικές και εκλεπτυσμένες αρωματικές νότες, ενώ ο ντελικάτος αλλά επίμονος αφρισμός ολοκληρώνει ένα υπέροχο αποτέλεσμα. Είναι απολαυστικό μόνο του, αλλά συνοδεύει εξίσου υπέροχα γλυκίσματα ζύμης, ροδάκινα και φράουλες.