Πέμπτη, 16 Δεκεμβρίου 2021 12:25

Στο "Platea" σήμερα ο Καλαματιανός σεφ Γιάννης Μπάμπαλης

Γράφτηκε από την

Τον Καλαματιανό σεφ Γιάννη Μπάμπαλη θα υποδεχτεί σήμερα το "Platea" σε μια ξεχωριστή γαστρονομική βραδιά η οποία θα ξεκινήσει από τις 8.

Το μαγειρικό ταξίδι του γνωστού σεφ ξεκίνησε το 2009 και από τότε δεν σταμάτησε ούτε στιγμή, μετρώντας περισσότερα από 12 χρόνια μέσα στις κουζίνες εστιατορίων και ξενοδοχείων σε Ελλάδα και εξωτερικό. Eχει εργαστεί στην Καλαμάτα, Αθήνα, Ρόδο, Κω και στη Μύκονο, ενώ για πάνω από 6 χρόνια κινούνταν ανάμεσα σε Αυστρία, Σαουδική Αραβία, Χονγκ Κονγκ και Γαλλία, αφήνοντας το δικό του γαστρονομικό αποτύπωμα σε κάθε συνεργασία του.

Δύο από τις τελευταίες δουλειές του στην Ελλάδα ήταν η συνεργασία στο βραβευμένο μπαρ της Αθήνας «The Clumsies», που έχει λάβει την τρίτη θέση στη λίστα με τα World’s 50 best bars, καθώς και η τρέχουσα συνεργασία του με την ομάδα του «Scorpios» στη Μύκονο, αφήνοντας τις καλύτερες γευστικές εντυπώσεις σε επισκέπτες που έρχονται από όλο τον κόσμο.

Όπως δήλωσε ο ίδιος στην «Ε», τα πιάτα του σημερινού event θα έχουν ελληνική βάση, κινούμενα ανάμεσα σε κάποιες ωμές προτάσεις όπως το καρπάτσιο και κάποιες διαφορετικές κοπές κρέατος. «Ουσιαστικά οι γεύσεις θα έχουν κάτι από το ταξίδι μου στη μαγειρική. Η επιστροφή στην πόλη μου συνδυάζεται με μια πολύ ωραία συνεργασία και πραγματικά ελπίζω όλοι να χαρούν τη βραδιά αυτή, μέσα από μια παραλλαγή του ελληνικού φαγητού» ανέφερε, τονίζοντας πως το γαστρονομικό event θα τείνει στο οικογενειακό τραπέζι με τα φαγητά στη μέση, όπου όλοι τα μοιράζονται σε ένα ευχάριστο κλίμα, σε ένα μότο που ακολουθεί πάντα την επαγγελματική του καριέρα.

Ο Γιάννης Μπάμπαλης προσπαθεί μέσα από τη μαγειρική του να δώσει μία μοντέρνα, εξελιγμένη ματιά στη μεσογειακή κουζίνα. Κάνει τη διαφορά στη σημερινή γευστική σκηνή της χώρας με φινέτσα, ξεχωριστή μαγειρική άποψη και πάντα δουλεύοντας με εξαιρετικές πρώτες ύλες. Πατώντας στις ρίζες της ελληνικής κουζίνας ισορροπεί με σκοπό να βγάλει ένα αποτέλεσμα αυθεντικό, εκλεπτυσμένο, σύγχρονο και φυσικά νόστιμο.