Πέμπτη, 10 Φεβρουαρίου 2022 10:38

Η ΩΜΕΓΑ γιορτάζει μια εβδομάδα αφιερωμένη στα όσπρια

Γράφτηκε από την
Η ΩΜΕΓΑ γιορτάζει μια εβδομάδα αφιερωμένη στα όσπρια

 

Η ΩΜΕΓΑ γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Οσπρίων στις 10 Φεβρουαρίου, επεκτείνοντας τις ενέργειες της,  καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας,  προβάλλοντας έτσι την αξία των οσπρίων στη διατροφή και την υγεία του ανθρώπου. Ειδικότερα, τα όσπρια ΩΜΕΓΑ ταυτίζονται με τη Μεσογειακή Διατροφή λόγω της ποιότητας, της γεύσης και της ποικιλίας τους.

Τα όσπρια είναι αποτελούσαν βασικό συστατικό της διατροφής από το 7000-8000 Π.Χ. και είναι εξαιρετική τροφή πλούσια σε πρωτεΐνες, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, σίδηρο, ψευδάργυρο και  φυτικές ίνες.  Επίσης, έχουν χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη και είναι gluten free.

Η ΩΜΕΓΑ λανσάρει το νέο superfood «Πράσινο Φασόλι ή Ροβίτσα» – όπως παραδοσιακά ονομάζεται στη Μεσσηνία -  όπου και καλλιεργείται. Η ροβίτσα είναι γνωστή από την αρχαιότητα, για τις ευεργετικές της  ιδιότητες στη μείωση της χοληστερόλης, την υψηλή περιεκτικότητα σε φολικό οξύ, Βιταμίνη Κ, μαγγάνιο, μαγνήσιο και ασβέστιο αλλά και  την εξαιρετική της γεύση. Επίσης, είναι πλούσια πηγή  πρωτεϊνης με 28g πρωτεϊνη ανά 100g προϊόντος. Δε χρειάζεται μούλιασμα, βράζεται για περίπου 30 λεπτά και είναι  ιδανική επιλογή για σαλάτες, σούπες και πουρέ.

Τα όσπρια ΩΜΕΓΑ, είναι βραβευμένα με το διεθνές βραβείο Γεύσης και Ποιότητας ITQI.

 

 

ΩΜΕΓΑ ABEE  Εκλεκτά Ρύζια Όσπρια – ΒΙ.ΠΕ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΤΗΛ.27210 69346 -ΥΠ.ΑΘΗΝΩΝ  ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ - ΛΟΦΟΣ ΚΥΡΙΛΛΟΥ : 210 5582400

info@omega.com.gr   www.omega.com.gr


NEWSLETTER