Τετάρτη, 16 Φεβρουαρίου 2022 22:00

"Το ρεύμα μας σκοτώνει": Διαμαρτυρία με κεριά από τους επαγγελματίες της εστίασης στην Καλαμάτα (βίντεο)

Γράφτηκε από τον
"Το ρεύμα μας σκοτώνει": Διαμαρτυρία με κεριά από τους επαγγελματίες της εστίασης στην Καλαμάτα (βίντεο)

 

Κεριά άναψαν απόψε στην πλατεία 23ης Μαρτίου επαγγελματίες - μέλη του Συλλόγου Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής Καλαμάτας (ΣΚΕΑΚ), διαμαρτυρόμενοι ότι “το ρεύμα μας σκοτώνει” και ζητώντας λύσεις από την κυβέρνηση.

Τη συμπαράστασή τους εξέφρασαν ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, οι πρόεδροι της Ομοσπονδίας Εμπόρων Βιοτεχνών και Επαγγελματιών Μεσσηνίας Γιώργος Καπερώνης, του Εμπορικού Συλλόγου Καλαμάτας Γιώργος Εγγλέζος, του Εμπορικού Συλλόγου Μεσσήνης Γιώργος Πετρόπουλος και ο γ.γ. του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας Παναγιώτης Μουλάς.

Οπως τονίστηκε, η ακρίβεια στο ρεύμα και η μεγάλη αύξηση του πληθωρισμού πλήττει όλες τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και για να αποτραπούν τα λουκέτα, η κυβέρνηση οφείλει να πάρει γενναία μέτρα και να στηρίξει τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα.

Ο ΣΚΕΑΚ σημειώνει ότι “οι επιχειρήσεις πλέον δεν μπορούν να καλύψουν ούτε τις βασικές τους ανάγκες και αντί το κράτος να ελαφρύνει την πίεση που δέχεται ο κλάδος, έρχεται να προσθέσει και τις υπέρογκες αυξήσεις στο ρεύμα. Η τάξη μεγέθους των αυξήσεων είναι τουλάχιστον 2 φορές πάνω σε σχέση με τα αντίστοιχα περσινά τιμολόγια, σε συνδυασμό με την αύξηση 30% στις πρώτες ύλες, την ίδια στιγμή μάλιστα που η δουλειά έχει μειωθεί σε δραματικό ποσοστό”.


NEWSLETTER