Τρίτη, 24 Μαϊος 2022 08:33

Προς κατάργηση οι ενδιάμεσες εκπτώσεις - Ανοιχτό το ενδεχόμενο για επαναφορά της Λευκής Νύχτας

Γράφτηκε από τον

 

Ρεπορτάζ: Τάσος Ανδρικόπουλος 

Απόκλιση από το θετικό κλίμα που δημιουργήθηκε στην αγορά της Καλαμάτας τις μέρες του Πάσχα παρουσίασαν οι ενδιάμεσες εαρινές εκπτώσεις, οι οποίες ολοκληρώθηκαν στις 15 Μαΐου. Με εκπτώσεις που κινήθηκαν στις περισσότερες των περιπτώσεων από 20 έως 30%, τα καταστήματα δεν είδαν να συνεχίζεται το καλό σερί του προηγούμενου μήνα, με τον εμπορικό κόσμο να εμφανίζεται πλέον διστακτικός και να επαναλαμβάνει ότι ο συγκεκριμένος θεσμός πρέπει να σταματήσει, καθώς οι καταναλωτές ουδέποτε έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Όπως είπε στην «Ε» ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καλαμάτας «Ο Ερμής» Γιώργος Εγγλέζος, η κίνηση ήταν σαφώς μειωμένη τις δύο προηγούμενες εβδομάδες. «Σαφώς κάποιοι πελάτες εκμεταλλεύτηκαν τις μειωμένες τιμές σε κάποια κομμάτια και έκαναν τα ψώνια τους, ωστόσο το αγοραστικό ενδιαφέρον δεν θύμισε σε τίποτα το Πάσχα» σημείωσε. Και τόνισε πως επιθυμία του Εμπορικού Συλλόγου είναι να καταργηθούν οι ενδιάμεσες εκπτώσεις, αναμένοντας την υπογραφή του αρμόδιου υπουργού ούτως ώστε αυτή η φημολογία που υπάρχει να μετουσιωθεί σε πράξη. «Είναι κάτι που στην ουσία δεν έχει αποτέλεσμα και γι’ αυτό ζητούμε να μην συνεχιστεί, μιας και είναι παρωχημένο» συμπλήρωσε.

 

 

ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟΥΣ ΜΗΝΕΣ

Δεδομένου πως οι επισκέπτες έδωσαν μια μεγάλη τονωτική ένεση στην οικονομία της πόλης κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας, ο κ. Εγγλέζος ερωτήθηκε αν υπάρχουν προσδοκίες για κάτι αντίστοιχο κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών. Ο ίδιος δήλωσε πως αν επαληθευτούν τα λεγόμενα για αυξημένη κίνηση το φετινό καλοκαίρι, υπάρχει αισιοδοξία ώστε η κίνηση αυτή να μεταφραστεί σε αγορές στην πόλη, καθώς όπως είπε ο χειμώνας δεν προβλέπεται το ίδιο αισιόδοξος. «Χρειαζόμαστε αυτήν την εξτρά ώθηση από τους επισκέπτες μας ελπίζοντας σε εικόνες προ πανδημίας» σημείωσε.

 

ΑΝΟΙΧΤΟ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΚΗ ΝΥΧΤΑ

Τέλος δεδομένου πως τις δύο τελευταίες χρονιές η Λευκή Νύχτα ακυρώθηκε λόγω των μέτρων για τον κορονοϊό, το καλοκαίρι του 2022 είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθεί την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου. «Συζητάμε η Λευκή Νύχτα να πραγματοποιηθεί εκ νέου. Υστερα από δύο χρόνια αποχής καλό είναι να γίνει ξανά στα πρότυπα των προηγούμενων» υπογράμμισε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καλαμάτας, επισημαίνοντας πως από του χρόνου στο πλάνο του είναι η Λευκή Νύχτα να διοργανωθεί με κάποιες διαφορές ώστε να ανανεωθεί.

 

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ

Υπενθυμίζεται πως οι καλοκαιρινές εκπτώσεις θα ξεκινήσουν στις 11 Ιουλίου και θα διαρκέσουν έως τα τέλη Αυγούστου. Σε αυτές τα ποσοστά που θα ανακοινωθούν θα είναι σαφώς μεγαλύτερα από αυτά των ενδιάμεσων εκπτώσεων, αγγίζοντας το 50%.