Παρασκευή, 27 Μαϊος 2022 10:00

Ποτοποιία Καλλικούνη: 1ο βραβείο για συσκευασία αλκοολούχου ποτού για το Vissino Cherry Liquer

Γράφτηκε από την
Ποτοποιία Καλλικούνη: 1ο βραβείο για συσκευασία αλκοολούχου ποτού για το Vissino Cherry Liquer

 

Με μεγάλη χαρά και υπερηφάνεια είδαμε φέτος το Vissino Cherry Liquer να αποσπά το 1ο Βραβείο για Συσκευασία Αλκοολούχου Ποτού για το 2022 στα Ελληνικά Βραβεία Γραφιστικής και Εικονογράφησης (γνωστά και ως ΕΒΓΕ), έναν θεσμό που ως σκοπό του έχει την προβολή και την ανάδειξη της ελληνικής δημιουργικότητας στους χώρους της γραφιστικής, της εικονογράφησης και του διαδραστικού σχεδιασμού, εντός και εκτός Ελληνικών συνόρων. 

Το Vissino Cherry Liquer παράγεται από την παλαιότερη ποτοποιία της Ελλάδας, την Ποτοποιία Καλλικούνη, η οποία συνεχίζει να παράγει ποτά υψηλής ποιότητας από το 1850. Το Βραβείο αυτό αποδεικνύει ότι η Ποτοποιία με πάνω από 170 χρόνια παράδοσης, συνεχίζει δυναμικά να οραματίζεται και να δημιουργεί σύγχρονα ελληνικά Premium spirits και παραμένει στο επίκεντρο του σύγχρονου design και της οπτικής αφήγησης.

Η προσέγγισή του σχεδιασμού ήταν να δημιουργηθεί ένα πολυτελές προϊόν που κουβαλάει όλο το μεγαλείο του γοητευτικού art nouveau παρελθόντος του και συνομιλεί με το σήμερα και το διαχρονικό premium επίπεδο της κατηγορίας. Τα εικονογραφικά στοιχεία που παραπέμπουν σε γκραβούρες, καθώς και το χαρακτηριστικό ξύλινο πώμα συμπληρώνουν την εικόνα και αναδεικνύουν την ιστορική προέλευση του προϊόντος και της ποτοποιίας.

Designers: Susami Creative Agency

Φωτογραφίες Προϊόντος: Σταύρος Χαρισόπουλος

 


NEWSLETTER