Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2022 16:37

Το θαύμα του Αrgan Οil - Οφέλη για το δέρμα, το σώμα και τα μαλλιά!

Το θαύμα του Αrgan Οil - Οφέλη για το δέρμα, το σώμα και τα μαλλιά!

 

Υγρός χρυσός του Μαρόκου

Τα δέντρα Aργκάν βρίσκονται σε μια ημι-έρημη περιοχή του νοτιοδυτικού Μαρόκου και παράγουν τους πυρήνες Αργκάν, οι οποίοι χρησιμοποιούνται για την παρασκευή του αργανέλαιου. Το έλαιο αργκάν είναι δημοφιλές στη γαστρονομία για την πλούσια γεύση, το υπέροχο άρωμα και τα πολλά οφέλη για την υγεία. Η μαγειρική εκδοχή είναι συνήθως ελαφρά καβουρντισμένη όπως συναντάμε και σε παρόμοια άλλα έλαια ξηρών καρπών, όπως το σουσάμι και το φουντούκι. Η καλλυντική έκδοση είναι συνήθως πιο ανοιχτόχρωμη με πιο ήπιο άρωμα και έχει χρησιμοποιηθεί αιώνες τώρα για φυσική περιποίηση δέρματος, φυσική περιποίηση μαλλιών και εναλλακτική ιατρική. Το αργανέλαιο αναφέρεται παραδοσιακά ως «υγρός χρυσός» επειδή είναι γεμάτο με βιταμίνες Α, Ε και C, αντιοξειδωτικά και ωμέγα-6 λιπαρά οξέα που είναι απαραίτητα για υγιές δέρμα και μαλλιά ενώ παράλληλα χρησιμοποιείται για την προστασία από τις περιβαλλοντικές βλάβες και την πρόωρη γήρανση.

 

Ευεργετικές ιδιότητες του Αργανέλαιου

Το έλαιο αργκάν είναι φυσικά πλούσιο στα ακόλουθα συστατικά:

  • Βιταμίνες Α και C
     
  • Τοκοφερόλες (Βιταμίνη Ε) - Φυσικά Αντιοξειδωτικά
     
  • Λιπαρά οξέα (κυρίως ωμέγα-6 λινολεϊκό οξύ και ελαϊκό οξύ)
     
  • Μελατονίνη και φυτικές στερόλες - φυσικά αντιοξειδωτικά

 

Πώς να χρησιμοποιήσετε το έλαιο Argan;

Επειδή μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο του ή ως έλαιο μεταφοράς άλλων αιθέριων ελαίων, το αργανέλαιο θα πρέπει να είναι βασικό στοιχείο στη φυσική σας ρουτίνα ομορφιάς. Παρακάτω θα δείτε μερικές συμβουλές για το πώς να χρησιμοποιήσετε το έλαιο Argan για τα μαλλιά, το πρόσωπο και το σώμα.

 

13 Οφέλη του αργανέλαιου για τα μαλλιά, το δέρμα και το σώμα

1.Ανάπτυξη μαλλιών

Όταν εφαρμόζεται στα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής, το έλαιο Argan προάγει φυσικά την ταχύτερη ανάπτυξη των μαλλιών. Οι φαινόλες στο λάδι βοηθούν στην ενίσχυση των θυλάκων της τρίχας ενώ τα αντιοξειδωτικά προάγουν την παραγωγή κυττάρων, οδηγώντας όλα σε υγιή ανάπτυξη των μαλλιών. Εταιρίες όπως η Moroccanoil έχουν δημιουργήσει εξαιρετικά προϊόντα περιποίησης με έλαιο Argan που λειτουργούν ως θεραπεία στο τριχωτό της κεφαλής.

2. Θεραπεία Πιτυρίδας

Το έλαιο αργκάν περιέχει πολλές θεραπευτικές ιδιότητες, συμπεριλαμβανομένων των απαραίτητων λιπαρών οξέων και βιταμινών, που ενυδατώνουν σε βάθος το δέρμα, μειώνοντας την ξηρότητα και τον κνησμό. Ανακατέψτε το σε μερικές σταγόνες από ένα αντιβακτηριδιακό αιθέριο έλαιο, όπως το έλαιο Tea Tree, και εφαρμόστε απευθείας στο τριχωτό της κεφαλής σας για μια φυσική θεραπεία πιτυρίδας.

3. Mεταξένια υφή μαλλιών

Το αργανέλαιο χρησιμοποιείται συνήθως στη θεραπεία μαλλιών και σαν μαλακτικό. Βοηθά να ξεμπερδέψετε τα μαλλιά, να προσθέσετε λάμψη και να δημιουργήσετε μια μεταξένια υφή. Απλώστε μερικές σταγόνες σε μαλλιά που έχετε στεγνώσει με πετσέτα και βουρτσίστε για να κατανεμηθούν ομοιόμορφα για μια φυσική περιποίηση μαλλιών.

4. Διατήρηση χρώματος μαλλιών

Ένα μοναδικό πλεονέκτημα του ελαίου Argan είναι η ικανότητά του να βοηθά στη διατήρηση του φυσικού χρώματος των μαλλιών μειώνοντας τον αποχρωματισμό των μαλλιών που προκαλείται από περιβαλλοντικούς παράγοντες και τη γήρανση. Προσθέστε μερικές σταγόνες στα μαλλιά σας καθημερινά για να διατηρήσετε το φυσικό τους χρώμα και να μειώσετε το ξεθώριασμα.

5. Αντιγηραντική ενυδατική κρέμα

Ένα φυσικό αντιγηραντικό έλαιο, το αργανέλαιο, ενυδατώνει σε βάθος και θρέφει το δέρμα για να εξαλείψει τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες, συσφίγγει την υφή του δέρματος και μειώνει τις σκούρες κηλίδες και την υπερμελάγχρωση. Χρησιμοποιήστε το καθημερινά μόνο του ή προσθέτοντας το στην ενυδατική σας κρέμα για λαμπερή νεανική επιδερμίδα.

6. Θεραπεία ματιών

Ως λάδι ματιών (που σημαίνει χρήση γύρω από τα μάτια), το έλαιο Argan μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του πρηξίματος και της φλεγμονής. Απλώς απλώστε μερικές σταγόνες στα πάνω και κάτω βλέφαρά σας και κάντε απαλό μασάζ με κυκλικές κινήσεις.

7. Ενυδατική κρέμα χειλιών

Επειδή είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α και Ε, το αργανέλαιο είναι ένα φυσικό ενυδατικό και μαλακτικό για τα χείλη. Εάν τα χείλη σας είναι σκασμένα ή ξεφλουδισμένα, το έλαιο Argan μπορεί να επαναφέρει την υγρασία και την ενυδάτωση για υγιή και απαλά χείλη. Εφαρμόστε στα χείλη σας όλη τη νύχτα για μια υπέροχη περιποίηση χειλιών.

8. Λάδι ξυρίσματος και Aftershave Balm

Το έλαιο Argan μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως λάδι ξυρίσματος και ως βάλσαμο μετά το ξύρισμα. Πριν από το ξύρισμα, προσθέστε έλαιο Argan στο δέρμα σας για να μαλακώσετε τα μαλλιά, γεγονός που διευκολύνει το ξύρισμα και συμβάλλει στη μείωση της πιθανότητας κοπής. Μετά το ξύρισμα, εφαρμόστε το λάδι ως βάλσαμο για να βοηθήσετε στην αποκατάσταση τυχόν κοψίματος και να λειάνετε το δέρμα.

9. Θεραπεία Ακμής

Ως θεραπεία ακμής, αργανέλαιο είναι ένα μη φαγεσωρογόνο λάδι που βοηθά στην εξισορρόπηση και εξουδετέρωση των επιπέδων παραγωγής λαδιού χωρίς να φράζει τους πόρους. Εφαρμόστε λάδι Argan τοπικά και προσθέστε μερικές σταγόνες αντιβακτηριδιακά αιθέρια έλαια για πρόσθετα οφέλη καταπολέμησης της ακμής.

10. Θεραπεία Ξηρού Δέρματος

Επειδή είναι πλούσιο σε βιταμίνη Ε, ελαϊκό οξύ και λινολεϊκό οξύ, το έλαιο Argan είναι μια εξαιρετική ενυδατική κρέμα που ενυδατώνει σε βάθος το ξηρό δέρμα. Σε αντίθεση με τις λοσιόν, το αργανέλαιο θεραπεύει το ξηρό δέρμα από μέσα προς τα έξω για υγιή λεία υφή και εμφάνιση.

11. Θεραπεία ουλών

Το έλαιο αργκάν είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικές ιδιότητες που μπορούν να αποτρέψουν τις ουλές αναγεννώντας νέα κύτταρα και αποτρέποντας τη συσσώρευση ελεύθερων ριζών. Μπορεί επίσης να βοηθήσει στο ξεθώριασμα των υπαρχουσών ουλών και της υπερμελάγχρωσης. Εφαρμόστε καθημερινά για καλύτερα αποτελέσματα.

12. Λάδι νυχιών και επιδερμίδας

Η αφυδάτωση είναι η κύρια αιτία για αδύναμα εύθραυστα νύχια και ξηρά άκαμπτα πετσάκια. Επειδή είναι μια εξαιρετική ενυδατική κρέμα, το έλαιο Argan μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση των νυχιών σας, να μαλακώσει τα πετσάκια σας, να ενθαρρύνει την υγιή ανάπτυξη των νυχιών και να κάνει θαύματα στη συνολική υγεία και εμφάνιση των νυχιών σας.

13. Ανακούφιση από κοινές δερματικές παθήσεις

Το έλαιο αργκάν βοηθά φυσικά στην ανακούφιση από τα συμπτώματα του εκζέματος, της δερματίτιδας, της ψωρίασης και της ροδόχρου ακμής. Η βιταμίνη Ε και οι φυσικές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες βοηθούν στην απαλότητα του δέρματος, στη μείωση της φλεγμονής και βοηθούν το δέρμα να επανορθωθεί γρήγορα. Εφαρμόστε καθημερινά στις πληγείσες περιοχές για καλύτερα αποτελέσματα.

 

Πώς να επιλέξετε ένα έλαιο Argan:

  • Να επιλέγετε πάντα 100% βιολογικό αργανέλαιο για να περιορίσετε την έκθεσή σας στις τοξίνες.
     
  • Επιλέξτε ένα λάδι ψυχρής έκθλιψης, γιατί αυτή η μέθοδος εκχύλισης βοηθά στη διατήρηση της ακεραιότητας του λαδιού και των ευεργετικών του ιδιοτήτων.
     
  • Αποφύγετε τα πλαστικά δοχεία και επιλέξτε ένα σκούρο γυάλινο δοχείο όταν είναι δυνατόν. Το σκούρο γυαλί προστατεύει το λάδι από το φως, το οποίο μπορεί να διασπάσει τις καλύτερες ιδιότητές του και να το κάνει λιγότερο αποτελεσματικό.
     
  • Το αργανέλαιο πρέπει να έχει μια ελαφρώς θολή εμφάνιση. Αυτό είναι σημάδι ότι το λάδι είναι βιολογικό και όχι πλαστό.
     
  • Το μαροκινό έλαιο Argan έχει χρυσό χρώμα, εξ ου και το παρατσούκλι "υγρός χρυσός". Εάν το χρώμα είναι ανοιχτό ή πολύ πιο σκούρο, μπορεί να μην είναι καθαρό αργανέλαιο.
     
  • Το έλαιο Argan πρέπει να είναι το μόνο συστατικό. Αποφύγετε λάδια που έχουν πρόσθετα ή συντηρητικά.