Παρασκευή, 04 Νοεμβρίου 2022 09:04

Ξεκινούν εργασίες για το Open Mall Μεσσήνης

Γράφτηκε από την

Μια μεγάλη επένδυση για την εμπορική και οικονομική τόνωση του κέντρου της Μεσσήνης, το Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου, ξεκινά να δουλεύεται μέσα στο Νοέμβριο.

Αυτό γνωστοποίησε χθες σε συνέντευξη Τύπου ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος -ο οποίος ανέλυσε πώς η δημιουργία του Open Mall θα αλλάξει την εικόνα του κέντρου της πόλης τόσο αισθητικά όσο και λειτουργικά. Ο ίδιος προέβλεψε ότι οι εργασίες θα έχουν ολοκληρωθεί ως το τέλος του ερχόμενου καλοκαιριού, ενώ θα υπάρξει και δεύτερη φάση. Αυτή αφορά αισθητικές και άλλες παρεμβάσεις σε περίπου 112 καταστήματα της πόλης, που θα γίνουν σε συνεργασία του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας και του τοπικού Εμπορικού Συλλόγου.

Η σύμβαση, για την κατασκευή της πρώτης φάσης του έργου, υπογράφηκε μεταξύ δήμου και αναδόχου εταιρείας την περασμένη Τετάρτη και περιλαμβάνει μια σειρά από παρεμβάσεις, σε μια εκτεταμένη περιοχή του κέντρου της Μεσσήνης. Ο δήμαρχος δήλωσε ότι το έργο αποτελεί “μια καλή ευκαιρία για την ανάπτυξη της Μεσσήνης και την αναβάθμιση του εμπορικού της κέντρου”. Και πρόσθεσε ότι “η λογική και ο σκοπός του προγράμματος είναι η αναβάθμιση του αστικού περιβάλλοντος, της προσβασιμότητας, της κινητικότητας και γενικότερα η αναζωογόνηση των πόλεων και η τοπική οικονομική ανάπτυξη”.

 

Περιοχή παρέμβασης του Ανοιχτού Κέντρου Εμπορίου Μεσσήνης:

  • Ανάπλαση της οδού Κούτσικα από την Εθν. Μακαρίου μέχρι την κεντρική πλατεία.
  • Παρεμβάσεις στην οδό Ηρώων Πολυτεχνείου στο νότιο τμήμα της κεντρικής πλατείας, από την οδό Κουμουνδούρου μέχρι την οδό Μουλαβασίλη. Δημιουργείται επίσης, υπερυψωμένη διάβαση με στόχο την σύνδεση της κεντρικής πλατείας με την μικρή πλατεία, δημιουργώντας μια συνέχεια στην κίνηση των πεζών στο δημόσιο χώρο.
  • Ανάπλαση του χώρου περιμετρικά του σιντριβανιού στο βόρειο τμήμα της κεντρικής πλατείας σε συνδυασμό με τον ανασχεδιασμού του δημοτικού χώρου στάθμευσης.
  • Ανάπλαση της οδού Πλάτωνος (από την Κούτσικα μέχρι την 28η Οκτωβρίου).
  • Ανάπλαση των οδών Φεσσά και Γαργαλίδου (από Φεσσά μέχρι Μερλοπούλου).
  • Ανάπλαση της περιοχής του πάρκινγκ και του σιντριβανιού στο βόρειο τμήμα της κεντρικής πλατείας.

Όπως επισημαίνεται από το δήμο, “με τις παρεμβάσεις διατηρείται ο υφιστάμενος κυκλοφοριακός ρόλος των οδών και ο χαρακτήρας τους, ενισχύεται η προσβασιμότητα, η βελτίωση της περπατησιμότητας και αναβαθμίζεται η εικόνα του δημόσιου χώρου της πόλης.

Αναλυτικότερα:

• Η οδός Κούτσικα παραμένει πρωτεύουσα αρτηρία της πόλης καθώς τα γεωμετρικά χαρακτηριστικά της οδού δεν αλλάζουν και διατηρεί την αμφίδρομη κυκλοφορία της.

• Η οδός Πολυτεχνείου διατηρεί επίσης το ρόλο της ως πρωτεύουσα αρτηρία.

Οι οδοί Φεσσά, Γαργαλίδου και Πλάτωνος παραμένουν πεζόδρομοι και αναβαθμίζονται”.

Ν.Κ.