Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2023 08:00

Στη Μεσσήνη συνεδρίασαν οι έμποροι της Πελοποννήσου: Ενεργειακό κόστος και πληθωρισμός μειώνουν το τζίρο

Γράφτηκε από τον
Στη Μεσσήνη συνεδρίασαν οι έμποροι της Πελοποννήσου: Ενεργειακό κόστος και πληθωρισμός μειώνουν το τζίρο

 

Σημαντικά θέματα για τον εμπορικό κόσμο της περιοχής και ευρύτερα της περιφέρειας, συζητήθηκαν στην ανοιχτή συνεδρίαση του Δ.Σ. της Πελοποννησιακής Ομοσπονδίας Εμπορίου κι Επιχειρηματικότητας (ΠΟΕΕ), το Σαββατοκύριακο στη Μεσσήνη, στο Δημαρχείο.

Στην αρχή της συνεδρίασης, υπό τον πρόεδρο της ομοσπονδίας Βασίλη Παγώνη το απόγευμα του Σαββάτου, στην αποτίμηση της κίνησης στις αγορές της Πελοποννήσου κατά την εορταστική περίοδο, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Μεσσήνης Γιώργος Πετρόπουλος ανέφερε ότι την δεύτερη εβδομάδα, της Πρωτοχρονιάς, είδαν αυξητικούς τζίρους, αλλά σημείωσε πως η αγορά δεν έχει ανακάμψει μετά τον κορονοϊό. Επεσήμανε το ενεργειακό κόστος και τον πληθωρισμό που δημιουργούν βαρύ κλίμα, στο οποίο οι έμποροι καλούνται με δυσκολία να ανταπεξέλθουν.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καλαμάτας Γιώργος Εγγλέζος δήλωσε ότι δεν είναι τόσο αισιόδοξος, παρατηρώντας: “Τα δικά μας στοιχεία δεν είναι ενθαρρυντικά. Αν αναφερόμαστε σε αύξηση τζίρου, με τον πληθωρισμό είμαστε και πιο κάτω. Βιώνουμε μια δύσκολη κατάσταση, η αγορά είναι πολύ καθισμένη. Η ενέργεια, ο πληθωρισμός και τα εμπορεύματα αυξάνονται. Οσο ανεβαίνει η ακρίβεια, μειώνεται η κίνηση στα καταστήματα”.

Ο κ. Εγγλέζος και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ναυπλίου Κώστας Βερδελής που συμφώνησε ότι δεν έχει ανατραπεί προς το καλύτερο η κατάσταση, σημείωσαν την ανάγκη οι επιχειρήσεις να υποστηριχθούν από την κυβέρνηση και να επιδοτηθεί η εργασία αντί της ανεργίας.

Γ.Σ.


NEWSLETTER