Πέμπτη, 23 Νοεμβρίου 2023 19:43

Μεσσηνία: Συνδικάτο Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό Τομέα κατά «Black Friday»

Μεσσηνία: Συνδικάτο Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό Τομέα κατά «Black Friday»

 

“Οι «μεγάλες προσφορές» της καταναλωτικής φιέστας «Βlack Friday» έφτασαν και οι εμποροϋπάλληλοι ζουν  «μαύρες» μέρες.

Η εντατικοποίηση χτυπάει κόκκινο, ατελείωτες υπερωρίες, ενώ ακολουθούν δουλειά τις Κυριακές και εορταστικά ωράρια”, αναφέρει το Συνδικάτο Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό Τομέα Ν. Μεσσηνίας. Και κάνει λόγο για “μαύρα ωράρια - Μαύρη ζωή”, αντιδρώντας στον θεσμό της “Βlack Friday”.

Το συνδικάτο παρατηρεί πως “όλα αυτά σε ένα κλάδο που κυριαρχούν οι μισθοί ψίχουλα, δουλειά λάστιχο, σπαστά ωράρια, με εφαρμογή όλων των νόμων που διαλύουν κάθε έννοια σταθερού χρόνου εργασίας” και προσθέτει: “Πολλοί εργαζόμενοι θα κάνουν μέρες να δουν την οικογένειά τους, ενώ όσοι είναι γονείς δύσκολα θα καταφέρουν να ζήσουν λίγες στιγμές με τα παιδιά τους.

Ήδη σε μεγάλες εμπορικές επιχειρήσεις οι εργαζόμενοι ενημερώνονται ότι θα πρέπει να είναι flexible για το επόμενο διάστημα και θα δουλεύουν υποχρεωτικά υπερωρίες. Ταυτόχρονα, πάνω στην πλάτη των εμποροϋπαλλήλων οι μεγάλες εμπορικές αλυσίδες θα κάνουν πάρτι με τζίρους εκατομμυρίων αυτές τις ημέρες. Έτσι βγαίνουν τα κέρδη των μεγαλεμπόρων! Από το δικό μας ξεζούμισμα. Οι εμποροϋπάλληλοι γνωρίζουν από πρώτο χέρι πως είναι να δουλεύεις 6 και 7 ημέρες την εβδομάδα, όσες ώρες θέλει η εργοδοσία, με προγράμματα και ωράρια λάστιχο. Όλες οι κυβερνήσεις άλλωστε έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό, νομοθετώντας τη διάλυση των σταθερών σχέσεων εργασίας με πρόσφατο το νόμο έκτρωμα Γεωργιάδη”.

Το Συνδικάτο Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό Τομέα Ν. Μεσσηνίας “απαιτεί η Επιθεώρηση Εργασίας χωρίς καμία καθυστέρηση: Να κάνει όλους τους απαραίτητους ελέγχους και να πάρει όλα εκείνα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε οι εργαζόμενοι στα εμπορικά καταστήματα της Καλαμάτας να δουλεύουν τα προβλεπόμενα ωράρια και τις νόμιμες υπερωρίες. Να πληρωθούν τις επιπλέον ώρες εργασίας με βάση τις νόμιμες προσαυξήσεις”.