Κυριακή, 10 Δεκεμβρίου 2023 21:30

«Εικόνες Χριστουγέννων 2023» από τον Εμπορικό Σύλλογο Καλαμάτας – Σε ρόλο κριτή φέτος το καταναλωτικό κοινό

Γράφτηκε από τον
«Εικόνες Χριστουγέννων 2023» από τον Εμπορικό Σύλλογο Καλαμάτας – Σε ρόλο κριτή φέτος το καταναλωτικό κοινό

Να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό "Εικόνες Χριστουγέννων 2023" προσκαλεί τα μέλη του ο Εμπορικός Σύλλογος Καλαμάτας.

Πρόκειται για τον γνωστό πλέον διαγωνισμό βιτρίνας, ο οποίος αποτελεί μια ευκαιρία για τους επαγγελματίες της πόλης να αναδείξουν το καλλιτεχνικό και δημιουργικό τους ταλέντο μέσα από τις βιτρίνες των καταστημάτων τους, συμβάλλοντας παράλληλα από την πλευρά τους στην ενδυνάμωση του εορταστικού προφίλ της Μεσσηνιακής πρωτεύουσας.

Φέτος μάλιστα, ο θεσμός του Εμπορικού Συλλόγου άνοιξε τους ορίζοντες του, δίνοντας την επιλογή στον κόσμο να γίνει μέρος της κριτικής επιτροπής, ψηφίζοντας μέσω ειδικής εφαρμογής. «Ο διαγωνισμός αυτός αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για να ενισχύσουμε την αισθητική του αστικού μας περιβάλλοντος, προσφέροντας ταυτόχρονα στους καταναλωτές μια ευχάριστη εμπειρία κατά τη διάρκεια των αγορών τους. Καλούμε λοιπόν τα μέλη μας να συμμετάσχουν και να δημιουργήσουν βιτρίνες που θα προσελκύσουν το καταναλωτικό κοινό και θα αναδείξουν την ποικιλία και την ποιότητα των προϊόντων τους. Τα κριτήρια αξιολόγησης θα περιλαμβάνουν τη δημιουργικότητα, την πρωτοτυπία και τη συνολική αισθητική της βιτρίνας. Ενθαρρύνουμε όλους να αφήσουν ελεύθερη τη φαντασία τους και να εκφράσουν τον χαρακτήρα της επιχείρησής τους με μοναδικό τρόπο» τονίζεται από τον Εμπορικό Σύλλογο.

Ρεπορτάζ: Τάσος Ανδρικόπουλος

Μιλώντας στην “Ε”, o πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καλαμάτας «Ο Ερμής» Γιώργος Εγγλέζος, σημείωσε πως για πρώτη χρονιά φέτος ένας από τους κριτές θα είναι οι ίδιοι οι πελάτες, καθώς θα μπορούν να ψηφίζουν από εφαρμογή που σχεδίασε και δημιούργησε ο Σύλλογος, μέσω κινητού.

«Ουσιαστικά, ένας από τους κριτές θα είναι ο κόσμος, οι προτιμήσεις των οποίων θα συμψηφιστούν με αυτές της κριτικής επιτροπής» ανέφερε, υπογραμμίζοντας πως πρωταρχικό μέλημα είναι κάθε χρόνο να προκύπτουν όλο και καλύτεροι στολισμοί, δίνοντας κίνητρο σε ντόπιους αλλά και επισκέπτες πέρα των όσων παρουσιάζει η πόλη τις μέρες αυτές, να περιηγηθούν στους δρόμους και να θαυμάσουν τις βιτρίνες. Στο ίδιο πλαίσιο, ο κ. Εγγλέζος ενημέρωσε πως μέλη του Δ.Σ. του Εμπορικού μπορούν να καταθέσουν τις βιτρίνες τους ώστε να ενισχυθεί ο θεσμός από πλευράς συμμετοχών και ομορφιάς, ωστόσο θα είναι εκτός διαγωνιστικού σκέλους, ούτως ώστε να μην τίθεται θέμα πως η διαδικασία δεν είναι αδιάβλητη. Ως προς τους έχοντες δικαίωμα συμμετοχής, ο ίδιος αποσαφήνισε πως όσοι δεν είναι ακόμα μέλη στο Σύλλογο, ο διαγωνισμός αποτελεί μια ευκαιρία να εγγραφούν σε αυτόν και να πάρουν κατ’ επέκταση μέρος. 

ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΕΠΑΘΛΑ

«Πέρα της ευχάριστης αυτής της διαδικασίας, στους τρεις πρώτους νικητές για μια ακόμα χρονιά θα απονεμηθούν αξιόλογα χρηματικά έπαθλα, τα οποία φέτος θα είναι κατά τι ενισχυμένα σε σχέση με τα περασμένα έτη, ενώ θα δοθούν και πλακέτες ως αναμνηστικά στους δέκα πρώτους» πρόσθεσε, υπενθυμίζοντας πως θα κληρωθούν δώρα για το καταναλωτικό κοινό με τις αποδείξεις αγορών, σκανάροντας κάποιος το QR code από τις βιτρίνες των καταστημάτων που συμμετέχουν, όπως έγινε πρόσφατα κατά τη διάρκεια της “Λευκής Νύχτας”. 

ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ

Ο διαγωνισμός για ακόμα μια χρονιά πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας και της Φάρις. Για περισσότερες πληροφορίες και για την υποβολή αιτήσεων, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν στο email emporikossyllogos@gmail.com. Μέσω αυτού, μπορούν να στείλουν φωτογραφία από την βιτρίνα τους μέχρι το Σάββατο 16/12, όπου και θα ξεκινήσει να ψηφίζει το κοινό. Βρείτε πληροφορίες σχετικά με το διαγωνισμό και την κλήρωση στο xristougennakalamata.gr

ΞΕΚΙΝΑ ΤΟ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΩΡΑΡΙΟ

Πέραν του προαναφερόμενου διαγωνισμού, το γιορτινό κλίμα αναμένεται να “ζεστάνει” περαιτέρω το προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων για την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων 2023, το οποίο κάνει “πρεμιέρα” την ερχόμενη Κυριακή. Υπενθυμίζεται πως τις Κυριακές 17, 24 και 31 Δεκεμβρίου τα καταστήματα θα μπορούν να είναι ανοικτά, από τις 11 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι στις 17/12 και από τις 11 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα τις υπόλοιπες δύο. «Παραδοσιακά, το δεκαπενθήμερο αυτό των εορτών αποτελεί ένα καλό διάστημα για τις επιχειρήσεις της πόλης, αγγίζοντας ορισμένες φορές το 50% του ετήσιου τζίρου. Ο εμπορικός κόσμος προσδοκά έτσι σε μια βελτιωμένη κίνηση, ύστερα από ένα υποτονικό τρίμηνο, οπότε, δεδομένου πως η αγορά είναι ψυχολογία, αισιοδοξούμε πως όλοι λίγο πολύ θα προμηθευτούν από κάτι τις μέρες αυτές για τους ίδιους και για τα αγαπημένα τους πρόσωπα» συμπλήρωσε o πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καλαμάτας, κάνοντας κάλεσμα στο καταναλωτικό κοινό να προτιμήσει τις τοπικές επιχειρήσεις.


NEWSLETTER