Κυριακή, 11 Φεβρουαρίου 2024 08:29

Οι προτάσεις του Εμπορικού Συλλόγου Μεσσήνης στον Αθανασόπουλο

Οι προτάσεις του Εμπορικού Συλλόγου Μεσσήνης στον Αθανασόπουλο

 

Επίσκεψη στο δήμαρχο Μεσσήνης Γιώργο Αθανασόπουλο έκανε την περασμένη Πέμπτη το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου της πόλης, για να καταθέσει τις προτάσεις του για τη νέα δημοτική περίοδο.

Οι προτάσεις που κατατέθηκαν, σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση των εμπόρων, “αφορούν τις παρεμβάσεις σε υποδομές και τις παρεμβάσεις για την βελτίωση και την ανάδειξη της εμπορικότητας της πόλης της Μεσσήνης, οι οποίες θεωρούμε ότι πρέπει να σχεδιαστούν και να υλοποιηθούν την νέα πενταετή Δημοτική Περίοδο”.

Πιο αναλυτικά, τα θέματα που τέθηκαν από τον Εμπορικό Σύλλογο Μεσσήνης είναι, μεταξύ άλλων, τα εξής:

1. Ανάπλαση της οδού 28ης Οκτωβρίου ώστε να επιτευχθεί ομοιομορφία με τις όμορες οδούς.

2. Κλείσιμο της πρόσβασης από μηχανοκίνητα οχήματα των υπάρχων πεζόδρομων της πόλης μας ή αποχαρακτηρισμός τους από πεζόδρομους.

3. Μονοδρόμηση της οδού Δ. Κούτσικα (Μπούκας), με παράλληλη διαπλάτυνση του δυτικού πεζοδρομίου, καθώς και ανάπλαση αστικού τύπου των πεζοδρομίων της οδού Εθνάρχου Μακαρίου.

4. Ανάπλαση του χώρου των εστιατορίων που βρίσκονται στο βόρειο τμήμα της κεντρικής πλατείας.

5. Στελέχωση της Δημοτικής Αστυνομίας ώστε να εφαρμοστεί στην πράξη το μέτρο της περιορισμένης στάθμευσης στο κέντρο της πόλης, όλες τις ημέρες και ώρες που λειτουργούν οι εμπορικές επιχειρήσεις. 6. Λαϊκή αγορά αγροτικών προϊόντων. Αίτημα για αλλαγή ημέρας από Σάββατο σε Παρασκευή και μεταφορά της στις οδούς Καρατζά και Μερλοπούλου, από Καρατζά και Κολοκοτρώνη που είναι σήμερα.

7. Ανάδειξη του αεροδρομίου της Τριόδου και βελτίωση των υποδομών του ώστε να προσελκύσουμε τουρισμό από τον μηχανοκίνητο αθλητισμό.

8. Δημιουργία ενός οδηγού πόλης που θα αναδεικνύει στο εσωτερικό και εξωτερικό κοινό, όλα τα σημεία ενδιαφέροντος για έναν επισκέπτη, όπως τουριστικά, καλλιτεχνικά και αρχαιολογικά σημεία καθώς και σημεία επιχειρήσεων.

9. Ανάπλαση του Δημοτικού Πάρκου στην κεντρική πλατεία Μεσσήνης καθώς και του αμφιθέατρου που περιλαμβάνει.

10. Παραλιακό Μέτωπο. Γέφυρα Παμίσου στον Άγιο Νικόλαο για να διασυνδεθεί το παραλιακό μέτωπο. Ολοκλήρωση μελετών και ξεκίνημα έργων υποδομών για την ́Β κατοικία στην Μπούκα. Αξιοποίηση του αλσύλλιου της Μπούκας π.χ. ως κάμπινγκ. Επιτάχυνση της δημιουργίας σχολής εμπορικού ναυτικού στον Άγιο Νικόλαο.

11. Καταπολέμηση της παραβατικότητας μέσα από την έντονη πίεση στα αρμόδια Υπουργεία για λήψη μέτρων.

12. Την βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών και των επιχειρήσεων μέσα από πραγματοποίηση περισσότερων κοινών εκδηλώσεων και δράσεων, την συνεχή επικοινωνία μεταξύ Δήμου και Εμπορικού Συλλόγου για επίλυση καθημερινών μικροπροβλημάτων που όμως επηρεάζουν την ψυχολογία της αγοράς και των πολιτών.

Ο Δήμαρχος Μεσσήνης κ. Γιώργος Αθανασόπουλος άκουσε προσεκτικά τα θέματα που τέθηκαν προς συζήτηση, μας ενημέρωσε για τις προτάσεις του και δεσμεύτηκε ότι θα ιεραρχηθούν και θα αναζητηθούν λύσεις το συντομότερο δυνατόν.

Επιπλέον, ο κ. Δήμαρχος πρότεινε και συμφωνήθηκε να συνεχιστεί και την νέα περίοδο η τακτική συνάντηση μεταξύ της διοίκησης του Εμπορικού Συλλόγου Μεσσήνης και του ιδίου, ώστε να επιτευχθεί ακόμα καλύτερη συνεργασία, ανταλλαγή προτάσεων και ενημέρωση για τα τρέχοντα ζητήματα”.