Παρασκευή, 28 Νοεμβρίου 2014 07:45

Σαουδαραβικά κεφάλαια για το 25% της Costa Navarino

Γράφτηκε από την
Σαουδαραβικά κεφάλαια για το 25% της Costa Navarino

Ο διεθνής επιχειρηματικός Ομιλος Olayan είναι ο νέος, τέταρτος ισότιμος μέτοχος μαζί με τους άλλους τρεις, της οικογένειας Κωνσταντακόπουλου στην Costa Navarino με 25%, όπως ανακοινώθηκε από τον όμιλο εταιρειών Costa Navarino. Στη σχετική ανακοίνωση τονίζεται παράλληλα ότι ο Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος συνεχίζει να ηγείται των εταιρειών που απαρτίζουν τον όμιλο της Costa Navarino, όπως ίσχυε μέχρι σήμερα.

Οπως επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση, «ο Ομιλος Olayan αποτελεί έναν από τους πλέον σημαντικούς επενδυτικούς ομίλους διεθνώς, με παρουσία στην Ελλάδα εδώ και 30 χρόνια και συμμετοχή σε πολλές ελληνικές επιχειρήσεις, αποδεικνύοντας τη μακροχρόνια στρατηγική του τοποθέτηση στη χώρα μας. Οι δύο όμιλοι μοιράζονται την ίδια φιλοσοφία και το ίδιο όραμα για την μακροπρόθεσμη και αειφόρο ανάπτυξη της Costa Navarino και της Μεσσηνίας. Μέσω της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου, θα επιταχυνθεί η περαιτέρω ανάπτυξη του προορισμού. Τα ακριβή σχέδια και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησής τους θα ανακοινωθούν με την ολοκλήρωσή τους, στο πρώτο τρίμηνο του 2015. Η συνεργασία αυτή καταδεικνύει την επιτυχία της αειφόρου τουριστικής ανάπτυξης που αντιπροσωπεύει η Costa Navarino και που την έχει θέσει ανάμεσα στους πιο ποιοτικούς προορισμούς στην Ευρώπη».
Ας σημειωθεί ότι ο εν λόγω όμιλος -που αποτελεί τον επενδυτικό βραχίονα του Σαουδάραβα επιχειρηματία Khaled Olayan- είναι γνωστός στην Ελλάδα από την επένδυσή του στην Chipita, στις τηλεπικοινωνίες, στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, κι ακόμα τη συμμετοχή του στην Global Finance του Αγγελου Πλακόπιτα, τη συμμετοχή στο μετοχικό κεφάλαιο της Coca- Cola 3E και τα ακίνητα, καθώς μαζί με τον Αχιλλέα Κωσταντακόπουλο είχαν υποβάλει προσφορά για τον Αστέρα Βουλιαγμένης. Θεωρείται στον αραβικό κόσμο ο ισχυρότερος επιχειρηματικός όμιλος της Σαουδικής Αραβίας και διαθέτει επενδύσεις σε ολόκληρο τον πλανήτη, μεταξύ των οποίων και την εμφιαλώτρια και διανομέα της Coca-Cola στη Σαουδική Αραβία.


NEWSLETTER