Πέμπτη, 21 Μαϊος 2015 07:52

Διακοπές του Ιντερνετ στη Μαραθούπολη προκαλούν προβλήματα σε επιχειρήσεις

Διακοπές του Ιντερνετ στη Μαραθούπολη προκαλούν προβλήματα σε επιχειρήσεις

Τη διαμαρτυρία τους προς τον ΟΤΕ εξέφρασαν με επιστολή επαγγελματίες της Μαραθούπολης, για την ελαττωματική σύνδεση που έχει η περιοχή τους με το Διαδίκτυο. Οπως αναφέρουν, υπάρχουν στιγμιαίες ή μεγάλης διάρκειας διακοπές, με αποτέλεσμα σε μια περιοχή τουριστική όπως είναι η δική τους να δημιουργούνται προβλήματα στις επιχειρήσεις, αλλά και αρνητική αξιολόγηση από πελάτες τους σε διάφορα sites που σχετίζονται με τον τουρισμό. 

 

Οι επιχειρηματίες ζητούν την άμεση επίλυση του προβλήματος, καθώς μία ακόμη τουριστική σεζόν είναι προ των πυλών. Αναλυτικά στην επιστολή τους αναφέρουν: 

«Ολοι εμείς που υπογράφουμε την παρούσα είμαστε επαγγελματίες και ασκούμε επιχειρηματικές δραστηριότητες του τουριστικού κλάδου (ξενοδοχεία, ταβέρνες, καφετέριες, μπαρ, εστιατόρια κ.λπ.) στην περιοχή της Τοπικής Κοινότητας Μαραθοπόλεως της Δημοτικής Ενότητας Γαργαλιάνων του Δήμου Τριφυλίας. 

Για τις σύγχρονες μορφές επικοινωνίας των επιχειρήσεών μας (Ιnternet) έχομε επιλέξει τις υπηρεσίες του ΟΤΕ εμπιστευόμενοι την αξιοπιστία του και την τεχνολογική του επάρκεια. Δυστυχώς όμως η σύνδεσή μας με το Διαδίκτυο μέσω των γραμμών του ΟΤΕ είναι ελαττωματική και οι προσφερόμενες υπηρεσίες πλημμελείς. 

Συχνότατα η επικοινωνία και η πρόσβαση στο Διαδίκτυο διακόπτεται στιγμιαία ή διαρκώς με αποτέλεσμα να προκαλείται βλάβη στις επιχειρήσεις μας. Εχει παρατηρηθεί το φαινόμενο να βαθμολογούνται οι επιχειρήσεις μας σε διάφορα sites αρνητικά εξαιτίας της προβληματικής χρήσης των υπηρεσιών Ιnternet, και αυτό χωρίς βέβαια δική μας υπαιτιότητα. Παρά το γεγονός ότι όλοι έχομε κάνει διάφορες τεχνικές επεμβάσεις στις δικές μας εγκαταστάσεις, το πρόβλημα παραμένει και προφανώς οφείλεται στο δικό σας δίκτυο. Για την κατάσταση αυτή έχουμε επανειλημμένα διαμαρτυρηθεί στις τοπικές υπηρεσίες οι οποίες μας αγνοούν. Ενόψει της τρέχουσας θερινής-τουριστικής περιόδου διά της παρούσης διαμαρτυρόμαστε και πάλι και αιτούμαστε τη διερεύνηση και την άμεση επίλυση του προβλήματος».

Την επιστολή υπογράφουν οι: Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος, Ανδρέας Ανδρικόπουλος, Σπύρος Ανδρινόπουλος, Γεώργιος Βασιλόπουλος, Παναγιώτης Μπούντης, Χρήστος Μίγγας, Κωνσταντίνος Μπουγάς, Λουκάς Πετρόπουλος, Κωνσταντίνος Στυλιανόπουλος.

Οπως μας ενημέρωσαν, χθες βρέθηκε στην περιοχή τους συνεργείο του ΟΤΕ, το οποίο όμως δεν μπόρεσε να δώσει λύση - και έτσι σήμερα αναμένεται άλλο συνεργείο από την υπηρεσία του ΟΤΕ στην Καλαμάτα.

Κ.Μπ.