Τετάρτη, 06 Απριλίου 2016 14:40

Από την Ελβετία στην Κόρινθο μεταφέρθηκε το εργοστάσιο της Landis+Gyr

Γράφτηκε από την
Από την Ελβετία στην Κόρινθο μεταφέρθηκε το εργοστάσιο της Landis+Gyr

Ολοκληρώθηκε η μεταφοράς του εργοστασίου παραγωγής των βιομηχανικών και εμπορικών συσκευών μέτρησης ηλεκτρικής ενέργειας της Landis+Gyr από το Zug (Τσουγκ) της Ελβετίας στην Κόρινθο.

 

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, μετά από περισσότερα από 100 χρόνια παραγωγής στο Τσουγκ της Ελβετίας, η πολυεθνική εταιρεία αποφάσισε τον περασμένο Μάιο να κλείσει τις εγκαταστάσεις παραγωγής της στην Ελβετία και να μεταφέρει την παραγωγή στην Κόρινθο.

Το έργο της μετεγκατάστασης αντιπροσωπεύει μια σημαντική βιομηχανική επένδυση για την περιοχή της Κορίνθου. Στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις παραγωγής της Landis + Gyr στην Κόρινθο που έχουν έκταση 55.000 τμ, προστέθηκαν νέα κτίρια που θα φιλοξενήσουν νέες γραμμές παραγωγής, καθώς και αυτές που μεταφέρθηκαν από την Ελβετία.

Η λειτουργία της νέας μονάδας δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας, κυρίως όχι μόνον για εργαζόμενους γραμμών παραγωγής, αλλά και για μηχανικούς υψηλής κατάρτισης και εξειδίκευσης. Για τις ανάγκες λειτουργίας των γραμμών παραγωγής της νέας μονάδας πραγματοποιήθηκαν προγράμματα επιπρόσθετης εκπαίδευσης στην Ελβετία.

Με την προσθήκη στην παραγωγή των βιομηχανικών και εμπορικών συσκευών μέτρησης και σε συνδυασμό με την παραγωγή των «έξυπνων» μετρητών, αυτόνομων οικιακών μετρητών και ηλεκτρομηχανικών μετρητών, η Landis + Gyr ΑΕ διευρύνει τις εξαγωγικές της δραστηριότητες προμηθεύοντας από το εργοστάσιο στην Κόρινθο εκατοντάδες επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας σε 80 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Η τελετή των εγκαινίων των νέων εγκαταστάσεων πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα με την παρουσία του Oliver Iltisberger, προέδρου της Landis + Gyr για την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική και με την συμμετοχή των εργαζομένων της Landis + Gyr ΑΕ.

Επιπλέον, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά απονεμήθηκε στην Landis + Gyr ΑΕ το Βραβείο του Καλύτερου Προμηθευτή από την Landis + Gyr Βορείου Αμερικής. Το εργοστάσιο της Landis + Gyr στην Ελλάδα παραδίδει στη Βόρεια Αμερική το ηλεκτρομηχανολογικό μέρος των «έξυπνων» μετρητών Landis + Gyr της Βόρειας Αμερικής που ονομάζεται FOCUS. Από το 2010 περισσότεροι από 8.000.000 τέτοιες συσκευές έχουν εξαχθεί από την Κόρινθο προς τη Βόρεια Αμερική αριθμός που αντιπροσωπεύει κατά μέσο όρο έσοδα 30 εκατ. δολ. ετησίως.

Η Landis+Gyr AE με έδρα και εργοστάσιο στον Ισθμό Κορίνθου, ιδρύθηκε το 1970 και έχει ως αντικείμενο την ανάπτυξη, παραγωγή και διάθεση μετρητών ηλεκτρικής ενέργειας, συμπεριλαμβανομένων των έξυπνων μετρητών. Το εργοστάσιο της Landis+Gyr AE απασχολεί σήμερα περισσότερους από 500 εργαζόμενους, με ετησιοποιημένες πωλήσεις που ξεπερνούν τα 90 εκατ. ευρώ, είναι διεθνώς αναγνωρισμένο ως ένα από τα μεγαλύτερα και πιο σύγχρονα εργοστάσια παραγωγής μετρητών στον κόσμο και τα προϊόντα του εξάγονται σε 80 χώρες παγκοσμίως.

Η Landis+Gyr δραστηριοποιείται με εγκαταστάσεις σε 31 χώρες σε πέντε ηπείρους ως μία αυτόνομη μονάδα ανάπτυξης της Toshiba Corporation (TKY:6502) και ελέγχεται κατά 40% από το Innovation Network Corporation of Japan. Με ετησιοποιημένες πωλήσεις που ξεπερνούν το 1,5 δισ. δολ., η Landis+Gyr απασχολεί 5.700 εργαζόμενους με μοναδική αποστολή την παροχή στον κόσμο λύσεων για την αποδοτικότερη διαχείριση της ενέργειας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER