Σάββατο, 23 Απριλίου 2016 15:23

Τυποποιημένα προϊόντα από την Πελοπόννησο στην "Ελλάδος Γεύση" (βίντεο)

Γράφτηκε από την

Πλήθος καινοτόμων τυποποιημένων προϊόντων διαθέτει η  Πελοπόννησος, με πολλές επιχειρήσεις να δεσπόζουν ψηλά στις λίστες των εξαγωγών, ακόμα και ορισμένες που κρατούν… χαμηλούς τόνους στην τοπική αγορά.

Πολλά τοπικά προϊόντα της Μεσσηνίας, της Αρκαδίας, της Λακωνίας, της Αργολίδας και της Κορινθίας, παρουσιάστηκαν ανάμεσα σε πολλά άλλα της χώρας μας, στην έκθεση «Ελλάδος Γεύση», που πραγματοποιήθηκε προ ημερών στο εκθεσιακό κέντρο Περιστερίου. Εκεί έσμιξαν για μια ακόμα φορά το μεράκι των μικρών και μεγάλων επιχειρηματιών, με τη δημιουργικότητα και την καινοτομία, σε ένα ταξίδι γαστρονομίας, με κάθε λογής γεύση από κάθε γωνιά του εύφορου τόπου μας. Ενα ταξίδι που έγινε μέσα σε 4 ημέρες, προβάλλοντας παράλληλα τις ομορφιές και τον πολιτισμό της κάθε περιοχής.  

Η επιχειρηματική παρουσία ήταν έντονη τόσο στα περίπτερα των δήμων και της Περιφέρειας Πελοποννήσου όσο και στα μεμονωμένα περίπτερα των επιχειρηματιών.

Προϊόντα μοναδικά, με πρώτες ύλες από τα χωράφια της Πελοποννήσου και με πολύ αγάπη για τον τόπο μας.

Δεσπόζουσα θέση είχαν μεταξύ άλλων προϊόντα όπως: ελαιόλαδο, ελιές, μέλι, αρωματικά φυτά, προϊόντα από φραγκόσυκο, ζυμαρικά, αρτοποιήματα, αλάτι, μαρμελάδες και γλυκά του κουταλιού, σύκα, πετιμέζι, ξίδι βαλσαμικό, κρασί -ούζο – τσίπουρο και λικέρ, τυροκομικά προϊόντα και κρέατος, κρέμες κάθε λογής, σαπούνια και πολλά ακόμα που έτυχαν σημαντικής ανταπόκρισης από το κοινό της Αθήνας, χάρη στην ποιότητα, την μοναδικότητα, αλλά και τις ικανότητες εκείνων που αποφάσισαν να επενδύσουν στη δημιουργία ενός ξεχωριστού προϊόντος.

Στο βίντεο που ακολουθεί επιχειρηματίες κι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης μας ξεναγούν στην καινοτομία, την παράδοση και τη γαστρονομία του τόπου μας…

Κ.Δ.